Android Cihazınızı Hızlandırın

Android Cihazınızı Hızlandırın
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android cihazlarınızdaki en büyük sıkıntılardan biri cihazınızın ilk günlerde çok hızlı çalışırken gün geçtikçe yavaşlaması ve donmasıdır muhtemelen.

Bu yazımızda Android cihazınızı biraz olsun hızlandırmak ve iyileştirmek için yapmanız gerekenlerden bahsedeceğiz.

Dahili hafızayı temizleyin

Gereksiz uygulamaları silmekle işe başlayabilirsiniz. Bazı uygulamaları sadece meraktan indirip daha sonra hiçbir şekilde kullanmaz hatta yüzüne bile bakmazsınız. Bu uygulamalar boşu boşuna telefonunuzun hafızasında yer kaplar. 

Aynı zamanda gereksiz yere barındırdığınız dinlenmeyen müzikler ve izlenmeyen videolar da ciddi bir yer kaplar. Bunları silmek istemeyeceğinizi biliyoruz ancak bulut sisteminden yararlanarak cihazınızda yer kazanabilirsiniz.

Telefonunuzun menüsünden Ayarlar > Uygulamaları yönet > Tümü yolundan silmek istediğiniz uygulamalara tek tek tıklayarak silebilirsiniz.

Widget'lar ve duvar kağıtları

Bazı Widget'lar telefonumuzun yavaşlamasına sebep olabilir. Eğer çok fazla widget kullanıyorsanız cihazınızın açılış hızı olumsuz etkilenecektir. Bu nedenle mümkün olduğunca az  widget ekleyin. Ana ekranınızda bulunan bir widget'ı kaldırmak için üzerine basılı tutun ve yukarıda beliren çöp kutusuna sürükleyerek bırakın.

Görsel olarak çok hoş görünseler de animasyonlu duvar kağıtları kullanmak cihazınızı oldukça yavaşlatır. Aynı zamanda pil ömrünü de kısaltırlar. Bu nedenle düz bir duvar kağıdı kullanmazınızı tavsiye ederiz. 

Android güncellemeleri

Cihazınızda en güncel Android sürümünü kullanıyor olmanız cihazınızın daha hızlı çalışmasına sağlar. Çünkü her güncellemeyle bazı hatalar giderilir, bazı çalışma şekli değiştirilerek daha verimli ve hızlı çalışması sağlanabilir. 

Bu cihazınızın pil tüketimi için de önemlidir. Cihazınızın Android sürümünü kontrol etmek için Ayarlar > Telefon hakkında > Sistem güncellemeleri yolunu izleyerek “Güncellemeleri kontrol et” seçeneğine tıklayın. Böylelikle daha yeni bir Android sistemi varsa yükleyebilir, cihazınızın güncelliğinden emin olabilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)