Android 7.0 Nougat‹ın Tüm Özellikleri

Android 7.0 Nougat’ın Tüm Özellikleri
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Google, Android 7.0 Nougat işletim sistemini ilk olarak Nexus 5X ve 6P için Kuzey Amerika’dan başlayarak yayınlamaya başladı. Henüz Türkiye’deki kullanıcılara gelmemiş de olsa, sizler için Android’in 2016 yılı içerisinde yayınladığı yeni versiyonunu sizler için inceledik.

VR Özelliği

Android 7.0 Nougat sürümü ile VR desteğini vermeye resmen başladı. Google Daydream sanal gerçeklik ile tüm medya tiplerinin sanal gerçeklik setlerinde kullanılabilmesine Android 7.0 ile birlikte imkan sağlayacak.

Aynı Anda 2 Dil Desteği

Android Nougat ile birlikte artık akıllı telefonunuzu aynı anda iki farklı dil ve lokasyon seçeneği ile kullanabileceksiniz. İki ülke arasında çok seyahat eden birisiyseniz ya da telefonunuzu farklı dili konuşan biri ile ortak kullanmak istiyorsanız çok işinize yarayacak bir özellik olarak dikkat çekiyor.

Çok Pencereli ve Hızlı Uygulama Geçişi

Aynı anda iki işi yapmak 7.0 güncellemesi ile daha  kolay bir hale geliyor. Uygulamalar arası geçiş yapmak daha kolay ve aynı anda iki pencereyi kontrol etmek mümkün.

Picture-in-picture Özelliği

Resim içinde resim özelliği ile Youtube’dan kullanmaya alışık olduğumuz Video’nun bir köşede oynarken bir yandan farklı bir işlem yapabilme özelliği Nougat ile birlikte işletim sisteminde de kullanımımıza sunuluyor.

Daha Ekonomik Batarya ve Veri Kullanımı

Anroid işletim sistemli telefonların 6.0 versiyonu da dahil en büyük sorunlarından biri batarya tüketimiydi. Nougat 7.0 ile birlikte atıl yani kullanılmayan durumda olan telefonlarımız artık daha az şarj tüketecek. Ayrıca telefonunuzu kullanmadığınız durumlarda internet verinizi kullanan uygulamalar için de ayarlamalar yapabileceksiniz.

Gece Modu

Android 6.0’dan bildiğimiz Gece Modu özelliği Android ile full entegre bir şekilde varsayılan özellik olarak dikkat çekiyor. Yani özelliği aktif ettiğinizde bulunduğunuz lokasyona göre otomatik olarak gece moduna geçiyor.

Yeni Emojiler

Emojilerin yaygın kullanıldığı günümüzde Android’de bunun farkına varmış ve 72 adet yeni emojiyi 7.0 ile birlikte kullanıma sunmuş.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)