Android 6‹nın Tüm Detayları ve Yenilikleri Neler?

Android 6’nın Tüm Detayları ve Yenilikleri Neler?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Google tarafından düzenlenen Google I/O 2015 etkinliğinde, Android’in yeni sürümü Android 6.0 Marshmallow tanıtılmıştı. Bu yeni sürümde performans iyileştirmeleri, kullanıcı deneyimleri üzerinde duruluyor. 

Bizler de sizin için bu yazımızda Android 6.0 Marshmallow’un detaylarını paylaşıyoruz. İşte Android 6.0 Marshmallow’un tüm detayları!

Uygulama izinleri

Android 6.0 Marshmallow’da da tıpkı iOS gibi, artık uygulamaların istediği izinlere tek tek izin vermeniz gerekecek. Örneğin bir fotoğraf düzenleme uygulaması için kameraya erişim izni, galeriye erişim izni ayrı ayrı sorulacak. Bu durumda çoğu zaman dikkat etmediğiniz izinleri de daha detaylı görmüş olacak ve daha güvende hissedeceksiniz.

Chrome için kişiselleştirmeler

Android 6.0 Marshmallow ile Chrome’a özelleştirilebilir sekmeler eklendi. Bu özellik sayesinde Chrome’daki sekmeleri kişiselleştirebilirsiniz ve uygulamalar arası geçişleri daha kolay sağlayabilirsiniz. 

Ayrıca yeni App Links özelliği ile size gelen bildirim e-postalarında artık linke tıkladığınızda direkt olarak o bildirimin yer aldığı sayfaya gideceksiniz.

Android Pay

Artık kredi kartınız yanınızda olmasa bile NFC destekli Android cihazlarınızdan alışveriş yapabileceksiniz. Android’in güvenli ödeme sistemi Android Pay, 700 bin kadar mağazada kullanılabilecek. 

Şarj ömrü

Şarj ömrünü ciddi anlamda uzatacak geliştirmeler de Android 6.0 Marshmallow’da. Yapılan yenilikler ile şarj ömrünün 2 kata kadar daha uzun kullanılabileceği belirtiliyor. Doze özelliği ile cihazınız boştayken pil tüketimi en az seviyede tüketilecek. 

Gelişmiş parmak izi okuma

Android 6.0 ile parmak izi sensörlerinin güvenliği arttırılacak. Daha düşük sürümlerdeki resmi olarak bir parmak izi okuma desteği olmama sorunu da Android 6.0 ile ortadan kalkıyor. Üreticilere bu konuda destek verilmesi planlanıyor. 

Durum çubuğu düzenlemesi

Eski sürümlerde yer almayan durum çubuğu düzenlemeleri, durum çubuğunu kendi ihtiyaçlarına göre düzenlemek isteyen kullanıcıların bunu yapabilmek için launcher uygulamalar kullanmalarını gerektiriyordu. Ancak şimdi, Android 6.0 ile durum çubuğunu kişiselleştirebileceksiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)