Yavaşlayan iPhone Nasıl Hızlandırılır?

Yavaşlayan iPhone Nasıl Hızlandırılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Akıllı telefonların en büyük sıkıntılarından biri de zamanla yavaşlaması ve kullanım sırasında gerçekten sabırları zorlamasıdır. Peki akıllı telefonlar neden  yavaşlar? Bunun en büyük nedenlerinden biri RAM sorunudur. Yani RAM’in fazla dolması ve belirli aralıklarla temizlenmemesi durumudur.

RAM’in temizlenmemesi durumunda akıllı telefonlarda bariz bir yavaşlama söz konusu olur. 

iOS cihazlarda yavaşlama sorunu diğer işletim sistemli cihazlara oranla daha az yaşansa da zaman zaman bu durumla karşılaşılabiliyor. iOS, otomatik RAM temizleme konusunda oldukça başarılı bir işletim sistemi ancak bazen iOS'in bu başarısı bile yetersiz kalabiliyor. Bu yazımızda yavaşlayan iPhone cihazınız için RAM temizliğini nasıl yapacağınıza yer verdik. 

iOS cihazlar için RAM temizliği nasıl yapılır?

RAM temizliği denince kulağa uzun ve meşakkatli bir iş gibi gelse de aslında oldukça basit bir işlem. iOS cihazınızda RAM temizliği yapmak için; 

iOS cihazınızın güç tuşuna uzun süreli basın. (“Kapatmak için kaydırın” yazısı gelene kadar.)

Ekrana “Kapatmak için kaydırın” yazısı geldiğinde, hala güç tuşuna basarken aynı anda Home tuşuna 5 saniye kadar basılı tutun. 

Bu aşamadan sonra cihazınız ana ekrana dönecek. İşte işlem bu kadar basit. Bu şekilde RAM temizliğini yapmış olacaksınız. Bu işlemin iPhone 6 veya daha eski iPhone’lar için olduğunu söyleyebiliriz. Daha yeni bir iPhone’a sahipseniz bu işlemi yapmanıza gerek yok. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)