WWDC 2016 Etkinliğinde Apple‹ın Tanıtmadığı iOS 10‹un Çok Kullanışlı Özellikleri

WWDC 2016 Etkinliğinde Apple’ın Tanıtmadığı iOS 10’un Çok Kullanışlı Özellikleri
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Apple WWDC 2016 etkinliğinde iOS 10’un özelliklerini tanıttı. Ancak elbetteki tüm özelliklere yer vermedi. Bizler de sizin için lansmanda tanıtılmayan fakat oldukça kullanışlı ve pratik  iOS özelliklerini derledik. 

Safari’deki tüm sekmeleri kapatma

iOS 10 öncesinde safari sekmelerini tek tek kapatmak gerekirken, iOS 10’da tüm sekmeleri aynı anda kapatmanız mümkün. Safari ile ulaştığınız bir sayfa açıkken sayfanın sağ alt köşesine uzunca dokunursanız tüm sekmeleri kapatabilmeniz için bir buton göreceksiniz. 

Bildirimlerin tümünü temizleme

Android cihazlarda yıllardır var olan fakat iOS’da yer almayan bu özellik, geç de olsa iOS 10’la gelmiş bulunuyor. iOS 10’da kullanıcılarına daha kolay kullanımı hedefleyen Apple bildirim konusunda da tıpkı Safari’deki gibi kolaylık yoluna gitmiş. 

Bildirim merkezindeki “Ara” çubuğu

Yine çok daha kolay kullanım sağlayacak olan bir değişiklik; Ara kutusu büldürüm merkezine yerleştirilmiş. Böylece çok daha göz önünde ve dolayısı ile kullanışlı olmuş.

Yeni reklam alanları

Bu başlık App Store ile ilgili. Apple tüm uygulamalar içerisinde öne çıkabilmeleri için geliştiricilere reklam fırsatı sunuyor. Geliştiriciler App Store’dan reklam alanı satın alarak kendilerini kullanıcılara öncelikli olarak gösterebilecekler. 

Geri dön (Back to) tuşunun değişikliği

Tıpkı “Ara” kutusunda olduğu gibi “Geri dön” düğmesinde de değişiklik var. Yeni hali ile “Geri dön” düğmesi üst taraftaki durum çubuğunda. 

E-postalarda hızlı filtreleme yapma

Artık gelen kutunuzda hızlıca filtreleme yapabilir, e-postalarınızı okunmuş, okunmamış, önemli, yıldızlı gibi hızlıca ayrıştırabilirsiniz. Bunun için gelen kutunuzdayken sol altta yer alan filtre (huni) butonuna dokunmanız yeterli.

Flaş yoğunlunu ayarlayabilme

3D Touch dokunuş teknolojisini kullanarak bu kez farklı bir kolaylık sunuyor iOS 10. Artık kontrol merkezinde yer alan flaş simgesine dokunduğunuzda yoğunluk seçeneklerinden dilediğiniz yoğunluğu seçebileceksiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)