Wi-Fi Hızı 10 Kata Kadar Artacak

Wi-Fi Hızı 10 Kata Kadar Artacak
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Özellikle ülkemizde internet yavaşlığının yaşandığı bugünlerde, Massachusetts Instıtute Of Technology kurumundan “Wi-Fi hızının 10 kata kadar arttırılabileceği” şeklinde son derece ilgi çekici bir açıklama geldi. Peki Wi-Fi hızını arttıracak çözüm ne, nasıl uygulanacak?

Evimizde, kafelerde ya da diğer ortak kullanım alanlarında 4.5G ile ve çok gelişmiş akıllı telefonlar ile daha hızlı tükenen mobil verimizi daha verimli kullanabilmek için bir çok kişi Wi-Fi kullanımına yöneliyor. Özellikle internet kullanımının da yoğun olduğunu düşünürsek Wi-Fi ağları, bu kadar çok kullanıcı için yetersiz kalıyor ve düşük bir hızda internet hizmeti almış oluyoruz.

Massachusetts Instıtute Of Technology (MIT) arge ekibi Wi-Fi deneyimini ve kullanımını arttırmak için alternatif bir geliştirme yaptıklarını açıkladılar. Bu çözüm ile birlikte Wi-Fi hızının 10 kata kadar artabileceği düşünülüyor.

Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı (MIT) arge ekibi MegaMIMO adında, Wi-Fi sinyallerinin aynı anda aynı frekans üzerinden gönderilmemesini sağlayan bir sistem geliştirdiler. Bu çözüm ile daha verimli ve hızlı bir internet alanı sağlandığı açıklandı.

Henüz bu sistemin ne zaman kullanılacağı konusunda resmi bir açıklama gelmese de bağımsız vericiler üzerinde test edilmiş ve başarısı sayısal olarak onaylanmış bu geliştirmenin heyecan verici olduğunu söyleyebiliriz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)