WhatsApp‹ta yeni güncelleme: Hikayeler / Durum

WhatsApp’ta yeni güncelleme: Hikayeler / Durum
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp tarihinin en iddialı güncellemesini Durum (Hikayeler) özelliğini yayına alarak yaptı. Bazı kullanıcıların çok hoşuna gitse de gerek Snapchat’e benzerliği gerekse yapılan güncelleme ile Favoriler/Kişiler menüsünün kaldırılması yüzünden bazı kişilerin hiç hoşuna gitmedi.

WhatsApp Durum özelliği nasıl kullanılır?

WhatsApp’ın “evdeyim, spordayım” gibi klasik durum güncellemelerini video, fotoğraf ve Gif’lerin yerine bırakan güncellemeyi birkaç adımda kolaylıkla kullanmaya başlayabilirsiniz. 

WhatsApp'ta yeni durum paylaşımı yapmak için sohbet sekmesinin yanındaki “Durum” bölümüne girip, ekrandaki yuvarlak ikonuna dokunun (ya da Sohbet menüsünün solundaki kamera konuna dokunun), galeriden ya da kamera aracılığı ile anlık video ya da fotoğraf seçin/çekin. İşte bu kadar! 

Ayrıca dilerseniz Durum güncellemesi yaparken paylaşımınızı kimlerin görüp, göremeyeceğini seçerek paylaşabilirsiniz. WhatsApp’a yeni gelen Durum geliştirmesinin öne çıkan özellikleri ise şöyle;

Durum güncellemeniz 24 saat yayında kalır

Paylaşımlarınızla ilgili gizlilik ayarları yapabilirsiniz.

Fotoğraf/videolarınıza emoji ya da mesaj ekleyebilirsiniz.

Arkadaşlarınızın hikayesini cevaplayabilirsiniz.

Durum güncellemesini kimlerin gördüğünü görebilirsiniz.

Favoriler/Kişiler sekmesini geri getirmek isteyenlere ise kötü haber, ne yazık ki mümkün değil! WhatsApp’daki kişilerinizi görmek için artık yeni sohbet ikonuna dokunmanız gerekecek.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)