WhatsApp‹ta Kendi GIF‹inizi Yapın

WhatsApp’ta Kendi GIF’inizi Yapın
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp her güncellemede adından söz ettirecek özellikleri devreye alıyor. Aylar önce sosyal medyada popüler içerik türü haline gelen gif paylaşma ve görüntüleme desteği veren WhatsApp’ta cihazınızda kayıtlı videolardan artık kendi GIF’inizi oluşturabilir ve arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.

WhatsApp’ta GIF nasıl oluşturulur ve gönderilir?

Telefonunuza kayıtlı dilediğiniz videonun herhangi bir 6 saniyesinden GIF oluşturabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken işlemler çok basit. 

Herhangi bir konuşma penceresindeyken video gönderir gibi ataç ikonuna dokunun, Galeri seçeneğini seçin ve GIF’ini oluşturmak istediğiniz videoyu seçin. 

Videodan GIF yapabilmek için video süresinin en fazla 6 saniye olması gerekiyor. 6 saniyeden uzun bir video ise üst taraftaki video kırpma aracını kullanarak GIF haline getirmek istediğiniz 6 ya da daha kısa süreyi belirleyin.

Bu işlemi yaptıktan sonra kırpma aracının hemen altında, sağ tarafta kamera ikonu ve GIF yazısı göreceksiniz. GIF seçeneğine dokunun. GIF oluşturma işlemi tamam!

Tek yapmanız gereken video ve fotoğraf göndermedeki gibi yeşil ok butonuna dokunarak hazırladığınız GIF’i arkadaşınıza göndermek.

Arkadaşınıza gönderdiğiniz GIF’i büyütüp, paylaş seçeneğini seçerek GIF destekleyen diğer sosyal medya hesaplarınızda da paylaşabilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)