WhatsApp‹ın Son Güncellemesinden Sonra Az Bilinen Gizli Özellikleri

WhatsApp’ın Son Güncellemesinden Sonra Az Bilinen Gizli Özellikleri
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Çok popüler bir mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ın kullanıcılar tarafından az bilinen özelliklerinden bahsediyoruz bu yazımızda.

WhatsApp’ta biri tarafından engellendiğinizi fark edebilirsiniz

Bir kişinin sohbet ekranında görünmemesi, gönderdiğiniz mesajın gönderildiğine dair tik çıkmaması ve ilgili kişiyi WhatsApp üzerinden  arayamamanız,  o kişi tarafından engellendiğinizi belli eder. 

WhatsApp aracılığı ile gelen fotoğrafların galeride görünmesini engelleyebilirsiniz

WhatsApp'tan gelen ya da gönderilen  fotoğraflar normal şartlarda telefonun galerisine kaydedilir. Ancak siz bu fotoğrafları galeride görmek istemiyorsanız bunu engelleyebilirsiniz. 

Android kullanıcısıysanız; Ayarlar>Sohbetler ve Aramalar>Medyayı Otomatik İndir yolundan “Görüntüler” yanındaki işareti kaldırmanız yeterli olacak. iOS kullanıcılarının izlemesi gereken yol ise; Ayarlar>Resimler. Bu alandan WhatsApp erişimini kaldırabilirsiniz.

WhatsApp’ın harcadığı veriyi azaltabilirsiniz

WhatsApp’ın internet paketinizi çok fazla tükettiğini düşünüyorsanız veri kullanımını azaltabilirsiniz.  Aramalarda düşük veri kullanımı özelliğini aktifleştirerek ve de medyayı otomatik olarak indirme işlemini sadece Wi-Fi’ya bağlıyken seçeneğiyle, kullandığınız veriyi azaltabilirsiniz.

Aramalarda kullanılan veriyi azaltmak için; Ayarlar>Sohbet ve aramalar>Arama ayarları kısmından “Düşük veri kullanımı” kutucuğunu işaretlemeniz yeterli. Medya indirme işlevini sadece Wi-Fi’ya bağlıyken gerçekleştirmek içinse; Ayarlar>Sohbet ve aramalar>Medyayı otomatik indir yolunu izleyerek, “Mobil veri kullanırken” alanını boş bırakıp, “Wi-Fi’ya bağlıyken” alınında tüm medyayı seçmelisiniz.

WhatsApp’ta ne kadar veri kullandığınızı ve kaç mesaj alıp/gönderdiğinizi görebilirsiniz

Ayarlar>Hesap>Şebeke yolunu izleyerek ulaşacağınız sayfada, hem kullandığınız veri miktarını hem de mesajların miktarını “Alınan” ve “Gönderilen” olarak ayrı ayrı görebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)