WhatsAppın 2017 Yılında Devreye Aldığı Az Bilinen Kullanışlı Özellikleri

WhatsAppın 2017 Yılında Devreye Aldığı Az Bilinen Kullanışlı Özellikleri
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

En popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ın 2017 yılında kullanıma sunduğu güncellemelerde devreye aldığı az bilinen özelliklerini sizler için listeledik.

Kalın, italik ve üstü çizili mesajlar gönderme

Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajları kalın, italik ya da üstü çizili olarak ayarlayabilirsiniz. Bunun için mesajınızı göndermeden önce ayarlamak istediğiniz kısmını seçin ve araç çubuğundaki 3 nokta seçeneğine dokunun ve istediğiniz formatı seçin.

Emoji arama

Mesajlaşırken bir emoji göndermek istiyor ancak yüzlerce seçenek arasından bulamıyorsanız, emojileri listelediğiniz ekranda arama ikonuna dokunarak, göndermek istediğiniz emojinin adını yazarak aratabilirsiniz.

Medyanın otomatik olarak indirilmesi ayarı

Ayarlar> Veri Kullanımı menüsünden size gönderilen video, fotoğraf ve dosyaların yalnızca Wi-Fi ile bağlıyken indirilmesini ayarlayabilirsiniz. Bu sayede veri tasarrufu etmiş olursunuz.

Gönderdiğiniz mesaj hangi tarih ve saatte okundu?

Sohbet ettiğiniz kişinin “Mesaj okundu bilgisi” açık ise ve gönderdiğiniz mesaj okunduysa mesajınızın hangi tarih ve saatte mavi tık olduğunu istediğiniz mesaja basılı tutarak, bilgi seçeneğinden bu bilgiyi görüntüleyebilirsiniz.

Otomatik yüklemeleri durdurun

Telefonunuzun Fotoğraf galerisinde ilk defa gördüğünüz fotoğraflar varsa kaçırdığınız grup sohbetlerinden olabilir. Bunun önüne geçmek için “Gelen medyayı kapat” seçeneğini Ayarlar menüsünden seçebilirsiniz.

Okunmadı olarak işaretle

Size gelen bir mesajı okuduysanız ancak o an yanıt veremeyecek durumdaysanız ve daha sonra yanıtlamayı unutmak istemiyorsanız size gelen ya da gönderdiğiniz bir mesajı üzerine basılı tutarak “Okunmadı olarak” işaretleyebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)