WhatsApp‹ın 2016 Yılında Desteklemeyeceği Telefonlar

WhatsApp’ın 2016 Yılında Desteklemeyeceği Telefonlar
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

En popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp 2016 yılının sonundan itibaren artık bazı telefonları desteklemeyi sona erdirecek. WhatsApp’ın kendi resmi bloğundan yayınlanan bilgilere göre eski bazı sürümlere destek sona eriyor.

Bu nedenle akıllı telefon kullanıcılarının WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilmeleri için iOS, Android ve de Windows Phone işletim sistemlerinin yeni sürümlerine geçmeleri gerekiyor.

2016 yılının sonundan itibaren WhatsApp kullanamayacak olan telefon ve işletim sistemleri sürümü
-BlackBerry
-Nokia S40
-Nokia Symbian S60
-Android 2.1 ve Android 2.2
-Windows Phone 7.1

WhatsApp'ın bu atılımı aslında şu an için çok çok eski işletim sistemlerine yönelik. Ancak BlackBerry 10 da dahil olmak üzere tüm BlackBerry’lee için de desteğinin çekilmesi BlackBerry kullanıcılarını şaşkınlığa uğrattı. WhatsApp BlacBerry’den destek çekmesine açıklama olarak; ileride yapılacak olan tüm güncelleme ve yenilikler için bu platformun uygun olmayacağını ve ihtiyaçların karşılanmayacağını dile getiriyor.

Her ne kadar eski sürümler için destek sona erse de, eski sürümleri hala kullanan hatrı sayılır bir kullanıcı miktarı var. Bu nedenle aylık 1 milyarı aşan kullanıcıya sahip WhatsApp, bu hareketi ile kullanıcı kaybetmeyi de göze almış mıdır yoksa tüm kullanıcıları yeni sürüme geçirmeyi mi hedefliyor bilemiyoruz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)