WhatsApp‹a Sesli Arama Özelliği Geldi

WhatsApp’a Sesli Arama Özelliği Geldi
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Geçtiğimiz haftalarda henüz tüm kullanıcılar için güncelleme yayınlamayan fakat sızdırılan APK dosyasıyla kullanılan sesli arama özelliğini, WhatsApp artık Android  kullanıcılarına açtı. 

Sesli arama özelliği bazı kullanıcılara direkt son güncelleme ile gelirken bazı kullanıcılar içinse davetiye ile kullanılabilir hale geliyor. 

Şuan için iOS cihazlar için WhatsApp sesli arama özelliği yok. İlk olarak bu özellik sadece Android cihazlarda olacak. 

WhatsApp’ın sesli arama özelliğinden yararlanabilmek için neler yapılmalı?

-Öncelikle uygulamanın son sürümüne sahip olmalısınız. 

-Daha sonra çevrenizde sesli arama özelliği aktif olan bir WhatsApp kullanıcısı bulmalısınız. Bu özellik bazı Android kullanıcılarına direkt olarak açıldı. Özelliği aktif olan kişilerden sizi aramalarını rica edin. 

-WhatsApp’tan sesli çağrı almak yeterli değil, çağrıyı yanılamanız da gerekecek. Cevapsız çağrı aldığınızda, çağrıyı görüp “Geri ara” kısmıyla arama yapabiliyorsunuz ancak arama bittiğinde özelliğiniz hala aktfleşmemiş oluyor. Bu nedenle gelen çağrıyı yanıtlamak gerekli.

-Bu işlem başarılı olduğunda WhatsApp penceresinde aşağıdaki gibi üç farklı sekme göreceksiniz. 

Birini arayabilmek için  “Çağrılar” sekmesine dokunup sağ üst köşede yer alan ahize işaretinden bir kişi seçip arama yapabilirsiniz.

Sohbet penceresindeyken ise sohbet ettiğiniz kişiyi hızlıca arayabilmek için yine sağ üstte bir ahize işareti bulunuyor. Buna dokunarak o an sohbet ettiğiniz kişiyi arayabilirsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)