WhatsApp Sohbetleri Android‹den iPhone‹a Nasıl Aktarılır?

WhatsApp Sohbetleri Android’den iPhone’a Nasıl Aktarılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp Messenger hemen hemen her akıllı telefonda yüklü ve aktif olarak kullanılıyor. Sık sık kullandığınız mesajlaşma uygulamasında geçmişi kaydedebilmeniz ve yeni bir akıllı telefon satın aldığınızda o cihaza aktarmanız mümkün. 

Android’den Android’e aktarım için Google Drive, iPhone’dan iPhone’a aktarım için ise iCloud uygulamaları kullanılıyor. iOS işletim sisteminde kullanılan WhatsApp’ta Google Drive yedekleme seçeneği olmadığı için Anroid’de yedekleme yapsanız da iOS işletim sistemine sahip iPhone’a geçtiğinizde yeni cihazınıza konuşmalarınızı aktaramıyorsunuz.

Adım adım Android’den iPhone’a WhatsApp mesajlarını aktarmak

-Öncelikle bunun için bilgisayarınıza Android WhatsApp To IPhone Transfer adında bir program yüklemeniz gerekiyor.

-Kurduğunuz programı çalıştırmadan önce Android işletim sistemine sahip telefonunuzun Ayarlar uygulamasından USB Hata Ayıklama seçeneneğini açın.

-iPhone’unuzda ise iCloud yedek ve iPhone’umu Bul seçeneklerini kapatın.

-Android telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayarına bağlayın ve kurduğunuz programı çalıştırın.

-Android telefonunuzda Ayarlar – Sohbet Ayarları – Yedekle menüsünden WhatsApp konuşmanızın yedeğini bilgisayarınıza indirin

-Mesaj yedeğinizi iPhone’a aktarmak için program içindeki Local Databases menüsünü açın. Android cihaz adınızın üstüne sağ tıklayın ve Transfer Messages from Database to iPhone’u seçin.

-iPhone’nunuzu USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın ve program üzerinden indirdiğiniz WhatsApp sohbet yedeğini iPhone’nunuza aktarmaya başlayın.

iPhone’unuza aktarmanızın yanı sıra dilerseniz bilgisayarınızda saklamak için de bu yöntemi tercih edebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)