WhatsApp Mesajlarını Şifreleme Nasıl Yapılır?

WhatsApp Mesajlarını Şifreleme Nasıl Yapılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

WhatsApp kullanıcıları dün telefonlarında, WhatsApp sohbet kısmında şu mesajı gördüler: “Bu sohbete gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız aramalar artık uçtan uca şifreyle korunmaktadır.” Peki nedir bu mesajın anlamı? 

WhatsApp, Open Whisper Systems ile ortaklaşa geliştirdiği bir güvenlik sistemi ile artık kullanıcılar arasındaki tüm mesajlaşmaları ve aramaları kriptolu bir şekilde şifreliyor. Artık tüm kişi ya da sohbet konuşmalarınız WhatsApp tarafından güven altına alındı. Uçtan uca korunan sohbetlerinize -WhatsApp dahil- üçüncü hiçbir şahıs ulaşamayacak. 

Siz de WhatsApp’ın son sürümünü kullanıyorsanız, yukarıda bahsettiğimiz mesajı sarı bir balon içerisinde görmüş olmanız gerekir. Bu mesajı gördüyseniz artık mesajlarınızın güvende olduğunu, sizin telefonunuz olmadan, uzaktan hiçbir şekilde mesajlarınıza ulaşılamayacağına emin olabilirsiniz. En iyi hackerların, üçüncü parti yazılımların ve hatta devletlerin bile mesajlarınızı görebilmek için telefonunuza sahip olmaları gerekecek. 

Kriptolu mesajlaşma durumunu kontrol edebilmek de söz konusu. Dilerseniz sohbet pencerenizde çıkan, bahsettiğimiz sarı balona tıklayıp "Doğrula"yı seçerek, veya kontrol etmek istediğiniz kişinin profiline girip "Şifreleme" yazan kısma tıklayarak çıkan QR kodu arkadaşınıza okutabilir, ya da QR kodun altında çıkan yazılı kodu kıyaslayabilirsiniz. Bilgiler eşleşiyorsa WhatsApp mesajlarınız kesinlikle güvendedir. 

WhatsApp'ın bu yeni özelliği Android, iOS ve Windows Phone son sürümü için mevcut. Bu özelliği kullanmak istiyorsanız WhatsApp’ınızı son sürüme yükseltebilirsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)