WhatsApp ile Nasıl GIF dosyası Gönderilir?

WhatsApp ile Nasıl GIF dosyası Gönderilir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

En popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp her geçen gün kendini yenilemeye devam ediyor. Yapılan son güncelleme ile hem Android hem de iOS kullanıcılarını sevindirecek yepyeni bir özellik WhatsApp’a eklendi. Artık WhatsApp üzerinden gif dosyası almak ya da göndermek mümkün. 

Sosyal platformlarda oldukça yaygın olarak kullanılan gif dosyalarının WhatsApp’a eklenmesi çok iyi bir adım oldu. Telefonunuzda var olan bir videoyu gif yapabilme, iOS kullanıcıları için Live Photo’ları gif’e çevirme imkanınız var. Ayrıca, arama seçeneğini kullanarak gif bulabilirsiniz. Yani herhangi bir fotoğraf ya da ideo gönderir gibi, sohbet kısmındaki ataş işaretini kullanarak telefonunuzdaki gif dosyasını gönderebilirsiniz.

Var olan videoyu gif yapma

Hem iOS hem de Android cihazlar için videoyu gif’e çevirmek çok kolay. Bunun için; sohbet ekranı açıkken “+” simgesine dokunun. Sonrasında galeriden gif yapmak istediğiniz videoyu seçin. Bu aşamada gif başlangıç ve bitişini ayarlamaya başlayacaksınız. Sağ üstte mavi GIF simgesi yer alacak. Dilerseniz başlık da ekleyip paylaşabilirsiniz.

Live Photo’ları gif yapma

Öncelikle bu seçenek için iPhone 6s ve üzeri bir modele sahip olmanız gerekiyor. Bu şartı yerine getiriyorsanız, telefonunuzla çektiğiniz Live Photo’ları gif olarak gönderebilirsiniz. Live Photo’ları gif’e çevirmek için tek yapmanız gereken yine sohbet ekranındayken “+”simgesine ve ardından Fotoğraf ve Video Galerisi’ne dokunup film rulonuzdan istediğiniz Live Photo’yu bulmak. 3D Touch özelliğinden faydalanarak çıkan menüden “GIF olarak seç”e dokunmalısınız. Ve işlem tamam!

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)