VPN Hızını Arttırmak İçin Yapmanız Gerekenler

VPN Hızını Arttırmak İçin Yapmanız Gerekenler
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

VPN (Virtual Private Network) yani; Sana Özel Ağ sistemi anlamına gelen, belirli ağlara uzaktan bağlanma şansı yakalamanızı sağlayan bir ağ sistemi. VPN sayesinde ülkemizde herhangi bir kısıtlama ya da engel varsa onlara takılmadan dilediğiniz siteye bağlanabilirsiniz.  VPN ile ülkemiz dışında yer alan sunuculara bağlanarak kendi sanal özel ağınızı oluşturabilir,  ya da daha sıklıkla tercih edilen yöntem ile bunu sizin için yapan uygulamaları kullanabilirsiniz. 

Bu tarz uygulamaları kullanırken hızın düşüklüğü sizi rahatsız edebilir. Bizler de bu yazımızda VPN hızınızı arttırabileceğiniz önerileri sizlere sunduk. Bu ipuçlarını uygulayarak VPN hızınızı arttıtabilirsiniz. 

Modeminize VPN kurmayı tercih etmeyin

Günümüzde modeme bağlanan cihaz sayısı oldukça fazla. Evdeki modeminize ev halkının tüm telefonları, tabletiniz vs bağlı bulunuyor. Modeminizi VPN sunucusuna atayarak böylece her cihazın VPN kullanmasını sağlayabilirsiniz elbette. Ancak bu yöntem ne yazık ki hızınızı iyice düşürecektir. Zaten bir modeme birden fazla cihazın bağlanması internet hızınızı yavaşlatırken bir de ortak VPN sizi hepten üzecektir. 

Kendinize en yakın sunucuyu tercih edin

Doğru bölgedeki sunucuyu seçmek VPN hızını arttıran önemli koşullardan biri. Çünkü; yerel sunucunuz ile bağlanmak istediğiniz sunucu arasındaki mesafe ne kadar artarsa hız da o kadar olumsuz etkilenir. Bu nedenle de ülkenize en yakın VPN ağına bağlanırsanız VPN hızı için olumlu bir adım atmış olursunuz. 

Şifreleme seviyesini değiştirin

VPN servisleri, sunucular arasındaki veri alışverişlerini, sunucuya bağlanan kişilerin şifreleri, mesajları gibi bilgileri kayıt altına almamak amacı ile şifrelemekteler. Cihazınızdan giden her verinin ve cihazınıza gelen her bir verinin şifresinin çözüldüğü düşünüldüğünde eğer kullanılan şifrelemeler güçlüyse dolayısı ile hızınız yavaşlar. 

Kullandığınız uygulama, şifreleme sistemiyle ilgili şifre seviyesini değiştirmenize imkan tanıyorsa, bu işlemi hızınızı arttırmak için yapabilirsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)