Uygulamalardaki Hesaplarınızı Çalınma İhtimaline Karşı Koruyun

Uygulamalardaki Hesaplarınızı Çalınma İhtimaline Karşı Koruyun
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Yapılan araştırmalar sonucu hesapların çalınması ve kişisel verilerin tehlikeye düşmesindeki en büyük nedenin yanlış şifre seçimi olduğu ortaya çıktı. Birçok kişi ne yazık ki oldukça basit rakamlardan oluşan şifreler seçerek en önemli hesaplarını tehlikeye atıyor. Kolay şifrelenmiş hesaplar, kişisel bilgiler Brute Force yöntemi ile basitçe ele geçiriliyor. 

Brute Force tekniği nedir?

Bu yöntem çok kısaca herhangi bir hesabın, yazılımın ya da bir sistemin şifresini deneme yanılma yöntemiyle kırmak yani ele geçirmek anlamına geliyor. Yani bu yöntemi kullanan bir hacker kötü yazılımla rakam kombinasyonlarından oluşturulmuş bir liste ile, şifresini ele geçirmek istediği platforma saldırı düzenler. On binlerce ve belki yüzbinlerce kombinasyon denenerek nihayetinde şifre kırma işlemi gerçekleşir. Bu teknikte hazır programlar kullanıldığı gibi, Hacker’ın yazdığı kötü amaçlı bir bot da kullanılabilir.

Brute Force saldırılarından nasıl korunabilirsiniz?

Özellikle sosyal medyada kullandığınız hesapların birçok güvenlik önlemi bulunuyor. Tüm bu güvenlik önlemleri adımlarını bilir ve kullanırsanız şifreniz kırılmış olsa bile hesabınızı geri almanız oldukça kolay olur. 

Google tarafından geliştirilmiş olan reCAPTCHA sistemini kullanabilirsiniz. Bu sistem login olmaya çalışan kişinin robot olup olmadığını anlayarak zararlı girişimleri kesinlikle önlüyor. 

Çift doğrulama kullanabilirsiniz. Yer aldığınız sitede özellikle böyle bir doğrulama formülü varsa muhakkak kulanın. Örneğin bankaların hem şifre hem de SMS kodu istemesi gibi.

En kolay korunma yollarından biri de muhakkak ki iyi bir şifre seçmek. Bunun için en az 10 karakterli, içerisinde hem harf, hem rakam, hem de özel karakter bulunduran şifreler belirlemelisiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)