Ücretli Android Uygulamalarını Bedava İndirmek Başınıza Dert Açabilir

Ücretli Android Uygulamalarını Bedava İndirmek Başınıza Dert Açabilir
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Herkesin bildiği gibi ücretli Android uygulama ve oyunlarını ücretsiz indirmenin yolları mevcut. Ancak bu uygulama ve oyunlara bedava sahip olmak kulağa her ne kadar hoş gelse de zararları oldukça fazla. Bu yazımızda ücretli Android oyun ve uygulamalarını bedava indirme yöntemi ile kullanırsanız ne gibi bedelleri olacağını paylaştık.

Kötü niyetli yazılımlar tetikte

Biliyorsunuz ki Android işletim sistemi açık kaynak kodludur ve bu durum kötü niyetli yazılımlara maruz kalmanıza neden olabilir. Google Play Store’da yer alan ücretli uygulama ve oyunların ücretsiz versiyonlarına ulaşmanız mümkün değil. Google Play böyle bir duruma asla izin vermez. Kaldı ki yüklemek istediğiniz uygulama ya da oyun ücretsiz olsa bile, bunu edinmenin en güvenli yolu Google Play. Yani Uygulama ya da oyun indirirken Google Play’den şaşmayın deriz. 

Gelelim Google Play dışından ücretli uygulama ya da oyun indirmeye. Farklı kaynaklara yönelerek, .apk uzantılı dosyaları kullanarak bunlara ulaşılıyor. Ancak bu nokta da artık telefonunuzun ve dolayısı ile de kişisel bilgilerinizin güvende olmadığını bilmeniz gerekir. 

Kötücül yazılımlar telefonunuza bulaştığında cihazınızda yer alan tüm yazılımların açıklarını ararlar. Bilginiz ve isteğiniz dışında uygulama indirebilirler. Bu aşamada artık hiçbir şekilde gizliliğiniz kalmayacaktır.

Orijinal sürüm kullanmak her zaman daha güvenli

Orijinal sürümlerini kullandığınız oyun ve uygulamaların güncellemelerini her zaman en hızlı şekilde alırsınız. Yüklediğiniz uygulama ya da oyunda hatalar, güvenlik açıkları vb. Tespit edilirse, arka planda anında güncellenir ve en güvenli hale gelir. Ancak korsan yazılımlarda güncelleme almanız oldukça uzun sürüyor Üstelik güncellemeyi alabilmek için uygulamayı silip yeniden yüklemeniz gerekiyor. Bu durumda güncellemeyi geç almak güvenlik konusunda geç kalmanıza neden olur. Yani yine tehdit altında olursunuz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)