Türkçe Siri iOS 8.3 ile Birlikte Geldi

Türkçe Siri iOS 8.3 ile Birlikte Geldi
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Apple, iOS 8.3 sürümünü yayınladı. Yeni sürümün güncellenmesi ile birlikte iPhone ve iPad kullanıcılarının merakla beklediği Siri’ye Türkçe dil desteği de geldi. Siri Türkçe dahil 16 dil ile kullanılabiliyor.

Ayarlar / Genel / Yazılım Güncelleme yolunu takip ederek güncelleme işlemini kolayca yapabilirsiniz. Bu güncelleme ile birlikte halihazırda İngilizce olarak kullanılabilen Siri, Türkçe anlayabiliyor ve cevap verebiliyor. Diksiyon açısından çok iyi bir performans sergileyemese de gelişime açık olduğunu belirtelim.

Türkçe Siri ile birlikte kullanılabilir özellikler şunlar; Facebook entegrasyonu, Twitter entegrasyonu, Shazam, Yerel aramalar ve yönlendirmeler. Siri aracılığı ile arama yapabilir, sms gönderebilir, wi-fi’ı açıp kapatabilir, hava durumunu sorabilir, alarm kurabilirsiniz. Siri yanıt veremediği durumlarda ise sizin için web’de arama yapıyor ve sonuçlarını listeliyor.

Siri, kullanıcıların kullanması ile birlikte kendisini geliştirebilen, öğrenen bir teknoloji. Bu nedenle gelecek zamanlarda bu teknolojinin daha heyecan verici boyutlara ulaşacağını tahmin etmek güç değil.

Ayrıca iOS 8.3 ile birlikte Siri dışında çeşitli hata düzeltmeleri, performans iyileştirmeleri yapıldı. Bu sürümde yenilenmiş bir Emoji klavyesi de sizleri bekliyor.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)