Telefonunuzun Şarjını Uzatacak İpuçları, Öneriler

Telefonunuzun Şarjını Uzatacak İpuçları, Öneriler
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Akıllı telefonların, artık hayatımızın vazgeçilmez birer parçası haline geldikleri bir gerçek. Hayatımızı kolaylaştıran bu akıllı cihazların en büyük sorunlarından biri de şüphesiz ki şarj sorunu. Telefonunuz ne kadar akıllı olursa olsun maalesef şarj ömrü çok uzun olamıyor. 

Bu yazımızda akıllı telefonlarınızın şarjını uzatacak ipuçlarına yer verdik. Yazılanları dikkate alarak telefonunuzun şarjını daha uzun ömürlü kullanabilirsiniz.

Pil Kapasitesine dikkat edin

Öncelikle yeni telefon satın alırken pil kapasitesine dikkat etmenizi öneririz. Alacağınız telefona ilişkin kullanıcı yorumlarını inceleyin ve özellikle pil konusunda yapılan yorumları dikkate alın. Bu duruma dikkat etmiş olun ya da olmayın aşağıdaki önerilerimizi muhakkak her telefon için uygulayın. Böylece pil ömrü ile birlikte telefonun genel kullanım ömrü de uzamış olacak. 

Dahili depolama alanını gözden geçirin

Bazı kullanıcılar tarafından bilinmeyen bir gerçek; telefonun dahili depolama alanı ne kadar doluysa o kadar hızlı şarj tükettiğidir. Hızlı bir erişim için tasarlanan bu alan, her ihtiyacınız olduğunda hızlı bir şekilde çalışabilmek adına daima aktiftir. Dolayısı ile bu alanda yer alan her dosya telefonunuzun daha fazla şarj tüketmesine neden olur. 

Dahili depolama alanında yer kaplayan tüm gereksiz SMS’leri silin. Fotoğraf ve videoları ise başka bir alanda yedekleyip telefonunuzun dahili depolamasından kaldırın. Kullandığınız uygulamalar için ise dahili hafızayı değil, SD kart kullanmanızı öneririz. Müzikler, iş dosyaları ve buna benzer tüm dosyaları da SD kartta saklamalısınız. 

GPS, Wi-Fi ve mobil veriyi kullanmadığınızda kapatın

GPS kullanan uygulamaları kullandıktan sonra muhakkak GPS’i kapatmalısınız. İlgili uygulamayı kapatsanız da arkada çalışan GPS ciddi bir şarj tüketimine neden olur. 

Aynı şekilde Wi-Fi ya da mobil verinin 7/24 açık olması da ciddi miktarda şarj tükettirir. Kullanmadığınız zamanlarda bu hizmetleri kapalı tutmak size şarj konusunda oldukça tasarruf sağlayacaktır. 

Örneğin uyurken hem Wi-Fi’ı hem de mobil veriyi kapalı tutabilirsiniz. Acil bir durum için kimse size internetten ulaşmayacaktır zaten. Uyandığınızda interneti açıp tüm bildirimleri alabilirsiniz. Toplantıdayken ya da başka bir işle uğraşıyorken, kısacası telefonunuzla ilgilenmeye zamanınız yokken interneti kapalı tutabilirsiniz.

Arka plandaki uygulamaları kapatın

Arka plandaki uygulamaları kapatmak da pil ömrünü uzatan işlemlerden. Bunu sık sık yapmak istemiyor ya da unutuyorsanız, arka plan uygulamalarını kapatmak için tasarlanmış uygulamalardan edinebilirsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)