Telefonunuzun Güvenliğini Arttıracak Öneri ve İpuçları

Telefonunuzun Güvenliğini Arttıracak Öneri ve İpuçları
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Günümüzde olmazsa olmaz hale gelen akıllı telefonlar, telefon olmaktan çok kişisel bilgilerimizin de depolandığı yerler aslında. Bu nedenle akıllı telefonlar bazı zamanlarda kullanıcılara sıkıntı yaratabiliyor. 

Akıllı telefonları kullanırken, kişisel verilerimizi saklarken bazı güvenlik önlemlerini de elden bırakmamak gerekiyor. 

İşte size telefonunuzun güvenliğini arttıracak bazı ipuçları!

Ekran koruyucu şifresi kullanın

Telefonunuzdaki en hızlı ulaşılabilecek veriler fotoğraflar, videolar, ve mesajlardır. Kötü niyetli kişilerin bir anlık boşluğunuzdan yararlanıp bu verilere ulaşması an meselesi. Bu durumun önüne geçebilmek için en basit yöntem bir ekran koruyucu şifresi kullanmak. 

Güncellemeleri gerektiği anda yapın

Kullandığınız tüm uygulamalar belirli aralıklarla güncelleniyor. Bunun nedeni ise hem uygulamalara yeni özellikler eklenmesi hem de bazı açık ve hataların kapatılması. Eğer güncellemeleriniz otomatik değilse sık sık güncelleme kontrolü yapıp, var olan güncellemeleri yapmanızda yarar var. Uygulamaların son sürümünü kullanıyor olmak her zaman daha güvenli olacaktır. 

Uygulamaları indirmeden önce istenen izinleri muhakkak kontrol edin

Hepinizin bildiği gibi uygulamaları cihazlarınıza yüklerken çeşitli izinler vermeniz gerekli. Bazı uygulamalar çalışması için gerekli olmayan birçok izni sizden talep edebiliyor. Bunun asıl amacı veri toplamak olsa da kötü amaçlı uygulamalar elbette ki mevcut. Bu nedenle uygulama indirirken istenilen izinler kısmına dikkatlice göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.

Telefonunuzun temel güvenlik ayarlarını değiştirmeyin

İşletim sistemlerinin izin vermediği birçok işlemi yapabilmek adına bazı kullanıcılar iOS için Jailbreak, Android için Rootlama gibi işlemler gerçekleştirebiliyorlar.

Bilmelisiniz ki bu işlemler cihazınızı daha az güvenli hale getiriyorlar. 

Telefonunuzun uzaktan yönetebilme özelliğini aktif hale getirin

Hem iOS hem de Android cihazlarda var olan uzaktan yönetim özelliği sayesinde, cihazınız çalındığında ya da kaybolduğunda, cihazınızın nerede olduğunu görebilir ve dilerseniz de uzaktan bağlantı ile içinde bulunan tüm verileri silebilirsiniz.

Kişisel bilgilerinizin başkalarının eline geçme durumuna ve telefonunuzun bulunduğu yeri bulma adına bu özellik oldukça önemli ve sürekli aktif konumda olmalı. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)