Telefonu Gece Boyu Şarjda Bırakmak Zararlı Mı?

Telefonu Gece Boyu Şarjda Bırakmak Zararlı Mı?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Akıllı telefonların hemen hemen her kullanıcı tarafından eleştirilen tek bir yönü var; genelde 24 saatten kısa dayanan pilleri. Bu durumda cihazı sık sık şarj etme ihtiyacı doğuyor. Bu durum da bataryanızın ömrünün daha kısa olmasına neden oluyor. Akıllı telefonları şarj etme konusunda ortak bir alışkanlık var;

Gece telefonu şarj etmek! Peki bu alışkanlığın cihaza herhangi bir zararı var mı? Cihazınıza zarar veriyor mu?

Son yıllardaki teknolojiler sayesinde pillerin verimliliğinde ciddi gelişmeler oldu. Cihazınız bekleme modunda iken Watt tüketimi 1’in altın düşüyor. Yani telefonunuzda herhangi bir işlem yapmıyor ya da herhangi bir cihaza bağlamamışsanız enerji tüketimi yok denecek kadar az. Son 2-3 yıl öncesinde üretilmiş akıllı telefonlar için bunu söylemek pek mümkün değil. Bu nedenle şarjda beklemesi ile bekleme modunda beklemesi arasında çok bir fark yok.

Gelelim zararına; Çoğu akıllı telefon lityum iyon pilleri kullanıyor. Bu piller çok fazla şarj edildiğinde ya da tamamen boşaldıklarında tehlike arz edebiliyorlar. Ancak günümüz teknolojisinde piller ve şarj cihazları bu tarz kazaların yaşanmasına engel olmak adına özel geliştirmelere sahiptirler. Bu gelişmiş özellikler sayesinde cihazınızın şarjı 100 olduğunda pile giden akım otomatik olarak kesiliyor. Bu noktada orijinal şarj aleti ve pil kullanmanın önemi çok büyük. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)