Telefonu Çok Isınanların Dikkate Alması Gerekenler

Telefonu Çok Isınanların Dikkate Alması Gerekenler
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Akıllı telefonlar günden güne gelişiyor fakat üretim teknolojisi ne kadar gelişirse gelişsin bazı sorunların önüne geçilemiyor. Bunlardan biri de telefonların aşırı ısınması. Telefonların teknolojileri geliştikçe ısınmaları da artıyor. 

Akıllı telefonlarda daha fazla performans için daha fazla transistör kullanılıyor ve bu da fazladan ısıya neden oluyor.

Hafıza sorunu olan cihazların ısınması bilinen popüler ısınma sorunlarından biri. Örneğin; 16 GB hafızası olan bir telefonda 8 GB doluluk, işlemcide oldukça ısınmaya yol açıyor.

Cepask tarafından da cep telefonlarının, koruma kılıflarıyla, orijinal olmayan pillerle ve telefonlara yüklenen uygulamaların fazlalığı  nedeniyle alev aldığı açıklandı. 

Telefon ısınmalarına karşı şu konularda dikkatli olmakta yarar var:

-Telefonunuzun pili orjinal olsun. Orjinal olmayan piller ve kulaklıklar patlamalara neden olabiliyor. Şarj aletlerinin de orjinal olması bu konuda oldukça önem taşıyor. 

-Telefon kılıfınız kaliteli ve telefonunuzun kendini soğutmasına izin verebilen bir kılıf olsun. 

-İhtiyaç dışındaki uygulamarı kaldırın. Uygulamalar telefonun çalışma yükünü oldukça arttıyor ve bu nedenle ısınmaya yol açıyor. Kullanmadığınızı düşündüğünüz bazı uygulamalar arka planda çalışmaya devam eder. Bu nedenle çok da kullanılmayan uygulamaları tutmak sağlıklı olmaz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)