Suya Düşen Telefona Kurtarmak İçin Uygulanacak Alternatif Yöntemler

Suya Düşen Telefona Kurtarmak İçin Uygulanacak Alternatif Yöntemler
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Her ne kadar günümüzde suya dayanıklı telefonlar üretilse de, suya dayanıklılığını kanıtlayan IP sertifikasına sahip olsalar da %100 olarak sudan etkilenmeyen telefon yok gibi. Yani suya dayanıklı telefonlara bile her zaman çok fazla güvenmemek gerek. 

Kaldı ki suya dayanıklı olmayan bir telefona sahipseniz, telefonunuzun suyla temasında yandınız demektir. Suya dayanıklı olmayan bir telefonun ıslanması halinde ilk olarak neler yapmanız gerektiğini yazımızda anlattık. 

İşte teknik servis öncesi suya düşen telefonunuzla ilgili yapabilecekleriniz:

Cihazı en hızlı şekilde sudan çıkarın

Elbette ki herkesin ilk yapacağı budur. Ama burada belirtmek istediğimiz son derece atik olmanız. Buradaki hızınız telefonun donanımı için hayati önem taşır.  

Telefonunuzu kapatın

Telefonunuz sudan çıktığında hala açıksa hemen kapatın. Donanımlar suyla temas ettiğinde kısa devre yapma ihtimali vardır ve bu da telefonunuzda kalıcı hasarlara neden olur. 

Telefonu olduğunca çok parçaya bölün

Çıkarabildiğiniz her parçayı çıkarın. Yani batarya, kulaklık, SIM kart, hafıza kartı, telefon kapağı ve bunun gibi ne varsa hepsini ayırın. 

Telefonunuzu kurutun

Yukarıdaki adımlardan sonra telefonunuz artık kurutulmaya hazırdır. Öncelikle pamuk ya da peçete gibi yumuşak bir şeyle telefonunuzu silin. Telefonunuzu hafifçe sallayarak kalan suların da akmasını sağlayabilirsiniz. Sonrasında silika jel bulabilirseniz telefonunuzu bu jelin arasına yerleştirin. Bu madde nemi emmekte oldukça başarılıdır. Eğer silika jel bulamazsanız telefonunuzu yulaf ya da pirinç içerisine koyabilirsiniz. Telefonunuzun tamamen kuruması 48 saate kadar sürebilir. Bu süreden önce telefonunuzu açmamanızı öneririz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)