Sosyal Medya Hesaplarınızda Konum Gizleme Ayarı Nasıl Yapılır?

Sosyal Medya Hesaplarınızda Konum Gizleme Ayarı Nasıl Yapılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Instagram, Facebook, Twitter ve Snapchat bu uygulamaların en az bir tanesini belki de tamamını kullanıyor olabilirsiniz. Sosyal medyada en önemli ve hassas konulardan biri de kişisel gizlilik ve güvenlik. Uygulamayı akıllı telefonunuza kurduktan sonra otomatik olarak konum servisi özelliği açık olabilir. Birkaç adımda konumunuzu saklayabilirsiniz.

Facebook

Facebook’ta yaptığınız paylaşımlarda isteğiniz dışında konumunuzun paylaşılması mümkün. Telefonunuzda ya da bilgisayarınızda yaptığınız paylaşımlarda konum servisleri açıksa konum etiketi otomatik olarak eklenir. Paylaşımınız sırasında bu konum bilgisini kaldırabilirsiniz. Konum bilgisi otomatik olarak eklenmesin istiyorsanız konum servislerini kapalı tutmanız gerekmektedir.

Twitter

Twitter’da da Facebook’ta olduğu gibi konum servisleri açık ise her paylaşımınızda otomatik olarak konum bilginiz paylaşılır. Aynı yöntemle gizleyebilirsiniz.

Snapchat

Snapchat’te diğer sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi direkt bir konum paylaşma özelliği yok. Ancak uygulamanın bazı özellikleri için kullandığı Geofilters özelliği mevcut. Uygulamayı kullananlar arasındaki etkileşimi arttırmak için Snapchat ekibi tarafından şehre özel kanallar oluşturuluyor. 

Eğer yaptığınız paylaşımların bu şehire / ülkeye özel kanallarda paylaşılmasını istemiyorsanız uçak modunu aktif hale getirerek paylaşımda bulunabilirsiniz. O esnada paylaşım olmayacaktır, uçak modunu iptal ettiğinizde konum bilginiz gönderilmeden paylaşımınız gerçekleşecektir.

Instagram

Instagram’da yaptığınız paylaşımlarda konumunuzun paylaşılması için onay vermeniz gerekir. Yani isteğiniz dışında konumunuz otomatik olarak paylaşılmaz. Özellikle işaretlemediğiniz sürece konumunuz paylaşılmaz. Bu nedenle ekstra bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)