Son Güncelleme Sonrası Bilmeniz Gereken Önemli WhatsApp Özellikleri

Son Güncelleme Sonrası Bilmeniz Gereken Önemli WhatsApp Özellikleri
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Facebook tarafından satın alındıktan sonra oldukça radikal değişiklikler yapan WhatsApp belirli aralıklarla kendini yenilemeye devam ediyor.

Tartışmasız en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp en son güncellemesiyle birlikte yine, yeni özelliklere kavuştu. Bizler de sizin için Android’e gelen bu özellikleri derledik ve özetledik. Bu özellikler yakın zamanda iOS’a da gelecektir diye düşünüyoruz.

Yıldızlı mesaj özelliği

Oldukça akıllıca ve kullanışlı olan bu özelliği seveceğinizi düşünüyoruz. Yıldızlı mesaj özelliği sayesinde sizin için önemli olan mesajlara anında ulaşabileceksiniz. Mesajlar arasında kelime aratarak ulaşmaya çalışmak devri kapanacak.

Bir sohbet içerisindeyken sizin için önemli olan bir mesajın üzerine basılı tutarak ekranın üst kısmında çıkan yıldız işaretine dokunmanız yeterli. Böylece mesaj yıldızlı mesajlar bölümünde saklanacak. Sonrasında WhatsApp ana ekranındayken sağ üste yer alan 3 noktaya basarak yıldızlı mesajlar alnından daha önce yıldızladığınız mesajları görebilirsiniz.

Mesajları kolaylıkla temizleyebilme özelliği

Var olan mesajlarınızı bir sebepten tamamen temizlemek isteyebilirsiniz. Bu yeni özellik ile bu artık çok kolay. Menü > Ayarlar > Sohbet ve Aramalar > Sohbet Geçmişi > Tüm Sohbetleri Temizle yolunu izleyerek mesajlaşma sayfalarınızı temizleyebilirsiniz. Karşınıza çıkacak olan “Tüm mesajlar”, “30 günden eski mesajlar”, “6 aydan eski mesajlar” seçeneklerinden birini seçerek işlemi sonlandırabilirsiniz.

Mesajları Google Drive’a yedekleme özelliği

Bu yeni özellik ile artık telefonunuz bozulsa da çalınsa da farklı bir cihaz üzerinden tüm mesajlarınıza ulaşabilirsiniz.

 Google Drive yedeklemesi için; Menü>Ayarlar>Sohbetler ve Aramalar>Sohbet Yedeği> Google Drive'a Yedekle yolunu izleyin. Karşınıza çıkan, “Günlük”, “Haftalık”, “Aylık” ya da “Sadece “Yedekle”ye Dokunduğumda” seçeneklerinden birini tercih ederek yedekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Okunmadı olarak işaretleme özelliği

Özellikle vaktinizin kısıtlığı olduğu anlarda örneğin; bir mesajı okumaya başlayıp uzun olduğu için devam edemediğiniz zamanlarda yoğunluktan unutmamak için hemen o an okunmadı olarak işaretleyip sonrasında da görmenizi sağlayabilirsiniz.

Bu özelliği kullanabilmek için bir sohbete uzun süre basılı tutarak “Okunmadı olarak işaretle” seçeneğini seçebilirsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)