Sim Kartınız 4.5G‹ye Uygun Mu? Sim Kart Değiştirmeniz Gerekecek Mi?

Sim Kartınız 4.5G’ye Uygun Mu? Sim Kart Değiştirmeniz Gerekecek Mi?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Son mobil internet teknolojisi 4.5G 1 Nisan 2016’dan itibaren ülkemizde de kullanılmaya başlanacak. Merakla beklenen 4.5G teknolojisi bazı soruları da beraberinde getiriyor.

Kullanıcıların ilk olarak merak ettiği “Cep telefonum 4.5G uyumlu mu?” sorusunun cevabı. Sonrasında ise ikinci bir konu kafaları kurcalıyor. “SIM kartımı değiştirmem gerecek mi?” İşte bu soruların cevapları için yazımıza göz atmanızı öneririz. 

Çok hızlı web deneyimi sunan, HD kalitesinde takılmadan, donmadan film, video izleme imkanı tanıyan, çok büyük boyutlu dosyaları saniyeler içerisinde gönderip almayı sağlayan 4.5G’nin, mobil hayatımıza büyük kolaylıklar getireceği kuşkusuz. Bu teknolojiden yararlanmak için ülkede 4.5G kullanılması yetmiyor. 4.5G uyumlu telefonlarımızın ve SIM kartlarımızın da bulunması gerekiyor. 

4.5G hakkında detaylı bilgi edinmek için daha önce paylaştığımız 4.5G ile Mobil Hayatımızda Neler Değişecek? konulu yazımızı okuyabilirsiniz. 

SIM kartım 4.5G uyumlu mu?

Turkcell abonesiyseniz https://turkcell.com.tr/tr/4-5g adresine giderek hızlı bir şekilde, SIM kartınızın 4.5G uyumlu olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bunun için numaranızı ve Turkcell şifrenizi sayfada gösterilen alana girmeniz gerekiyor. Eğer sorgulama sonucunda SIM kartınızın 4.5G’ye uyumlu olmadığını görürseniz, aynı sayfadan 45G uyumlu yeni bir IM kart siparişi verebilirsiniz. Dilerseniz yeni SIM kartınızı Turkcell İletim Merkezlerinden de alabilirsiniz. 

Vodafone abonesiyseniz ve SIM kartınızda 3G yazıyorsa, bunun yanı sıra SIM kartınız 64, 128 ya da 512 KB ise 4.5G uyumlu demektir. 

Avea abonelerinin ise 4.5G uyumlu SIM kartlarını Avea bayileri veya Türk Telekom grup mağazalarından temin etmeleri gerekecek. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)