Şarj Aletleri Neden Bozulur?

Şarj Aletleri Neden Bozulur?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Telefonlarla birlikte en çok kullanılan materyal şarj aletleri oluyor. Çok sayıda kişi şarj aletini gün içerisinde yanında taşıma gereği duyuyor. Haliyle zamanla yıpranma da meydana gelebiliyor ve şarj aletlerinde bozulmalar meydana gelebiliyor. Aslında şarj aletleri neden bozulur sorusunun tek bir yanıtı yok. Ancak arızaların en yaygın nedeni gerekli özenin gösterilmemesi oluyor. 

Sürekli Prizde Kalması 

Çok sayıda akıllı telefon kullanıcısı şarj aletlerini sürekli olarak prizde takılı tutuyor. Bu durum şarj aletlerinin bozulmasına adeta davetiye çıkarmaktır. Çünkü prizde takılı kalan şarj aletleri aslında çalışmaya devam ediyor. Yani siz farkında olmasanız da şarj aletlerinin 7/24 çalışmasına neden oluyorsunuz. Bu da yıpranmayı beraberinde getiriyor ve yeni aldığınız bir telefon gayet sağlamken şarj aleti kısa sürede arızalanıyor. Bu durumda üretim hatası akıllara gelse de sorunun kaynağı aslında kullanım hatası oluyor. Özellikle şarj aletine dokunduğunuzda sıcak olduğunu hissediyorsanız bozulmasına kısa bir süre kalmış demektir. Sadece telefonunuzu şarj edeceğiniz zaman şarj aletini prize takın. 

Nemli Ortam 

Pek çok kişinin dikkat etmediği bir diğer husus da nemdir. Nemli bir ortamda şarj aletini bulundurmak ya da telefonu bu ortamda şarj etmek de oksitlenmeden başlayarak pek çok sorunu beraberinde getiriyor. Elbette şarj aletlerinin bozulması da kaçınılmaz oluyor. Hangi markanın hangi ürün modeli olursa olsun, şarj aletlerini nemden kesinlikle uzak tutmalısınız. Islak elinizle dokunmanız dahi zarar görmelerine neden olabiliyor. Özellikle mutfaklar aslında nemin yüksek olduğu ortamlardır. Sürekli su kaynadığı ve yemek piştiği için ortamda daha fazla nem oluyor. Bu nedenle şarj aletinizi mutfakta bulundurmamaya özen gösterin. 

Aşırı Sıcak ve Soğuk 

Şarj aletlerinin bozan bir diğer unsur da aşırı sıcak ya da aşırı soğuk ortamda bulundurmaktır. Aslında bu noktada yapacak pek bir şey yok gibi görünse de basit hususlara dikkat ederek şarj aletini koruyabilirsiniz. Örneğin kalorifere yakın bir yerde şarj aletini bulundurmayın. Güneşe koymayın. Bu gibi önlemler aşırı sıcak ya da soğuktan olumsuz etkilenmesinin önüne geçebilir. Kışın şarj aletinizi cebiniz yerine çantanızda taşımanız da bir diğer önlem olabiliyor. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)