Sanal Gerçeklik Gözlükleri Hangi Telefonlarla Uyumlu?

Sanal Gerçeklik Gözlükleri Hangi Telefonlarla Uyumlu?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

En yeni teknolojilerle üretilen ve görüntüyü gözlerin zaaflarından faydalanarak çok daha gerçekçi bir şekilde sunan sanal gerçeklik gözlüklerine olan ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle büyük merak uyandırması rotasını bu teknoloji harikası ürünlere çevirenlerin sayısının hızla artmasını beraberinde getiriyor. Haliyle bu tasarımların hangi telefonlar ile uyumlu olduğu da merak konusu haline geldi. Sanal gerçeklik gözlükleri hangi telefonlarla uyumlu sorusu kadar, her telefona uyarlanamaz mı sorusu da gündemde! 

Akılları karıştıran bu konuya açıklık getirelim. Bazı markalar sadece kendi telefon modelleri ile uyumlu olan sanal gerçeklik gözlükleri üretiyor. Samsung bunlardan biri! Ancak aynı zamanda her telefon modeline uyumlu olan ve genel olarak “universal” olarak kategorize edilen sanal gerçeklik gözlüklerinin de üretildiği bilgisini verelim. Elbette bu ürünler de kendi içerisinde alt kalite, orta kalite ve yüksek kalite olarak değerlendiriliyor. 

PPI Nedir? 

Pixel Per Inc’in kısaltılmışı olan PPI telefon ekranınızın 1 inç içerisindeki pikselidir. Eğer yüksek gerçeklik oranı istiyorsanız telefonunuzun PPI oranının 500’ün üzerinde olması gerekiyor. PPI düştükçe en kaliteli sanal gerçeklik gözlüğünü kullanıyor olsanız dahi gerçeklik oranı da maalesef paralel olarak düşüyor. Bu nedenle öncelikle belki de daha önce hiç bakma gereği duymadığınız PPI oranına göz atmanızı öneririz. Bu sayede beklentilerinizi çok daha sağlıklı belirleyebilir ve hayal kırıklığı yaşamazsınız. Eğer PPI 400’ün de altındaysa sanal gerçeklik gözlüğünden çok yüksek oranda bir gerçeklik beklentisine hiç girmeyin. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)