Samsung‹un Amiral Gemisi Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Tanıtıldı.

Samsung’un Amiral Gemisi Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Tanıtıldı.
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Geçtiğimiz günlerde Mobil Dünya Kongresi kapsamında, Barcelona’da gerçekleşen UnPacked etkinliği ile birlikte, Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge tanıtıldı. Etkinlikte Samsung Galaxy S6’nın tanıtımı, Samsung’un CEO’su JK Shin tarafından yapıldı. Galaxy S6’da da diğer ürünlerde olduğu gibi kullanıcılardan alınan geri bildirimlerden yola çıkıldığı söylendi.

İşte hoş tasarımı ve güçlü donanımıyla dikkat çeken Samsung Galaxy S6’nın özellikleri!

Tasarım

Az önce de belirttiğimiz  gibi yeni cihazda dikkat çeken ilk şey tasarımı. Görünümü kadar dayanıklılığı da iddialı Samsung Galaxy S6’nın. Kullanılan malzeme sayesinde Standart metal tasarıma göre çok daha güçlü. Tabi ki bu durum cihaza daha fazla ağırlık kazandırıyor ancak bu çok da önemli değil. Ayrıca alışılmış Samsung cihazların aksine cihazın bataryası da gömülü olarak karşımıza çıkıyor bu kez. Yani batarya artık istenildiği zaman çıkarılamayacak. 

Ekran ve Kamera

Ekran özelliklerine bakıldığında ise Samsung rakiplerini geride bırakıyor. Ekran camı için 4. nesil Gorilla Glass kullanılmış. Ekran büyüklüğü ise 5.1 inç. Ekran konusunda asıl dikkat çeken şey ise çözünürlük ve piksel yoğunluğu oluyor. Samsung yeni cihazıyla inç başına 557 piksel sunuyor.

Cihazın can alıcı noktalarından biri de kamerası. Cihazın arka kamerası 16 migapiksel. Optik imaj stabilizasyon özelliğine sahip kamera aynı zamanda F1.9 diyafram açıklığına sahip mercek ile düşük ışıklı ortamlarda dahi kaliteli fotoğraflar yakalamayı sağlıyor.

Performans

Samsung Galaxy S6 için performansta ciddi iyileştirmeler yapılmış ve yaklaşık %20 performans artışı sergiliyor. Öyle ki Galaxy S6’nın performansı Galaxy Note 4’ün dahi üstünde.

Samsung Galaxy S6’nın şarj ömründe de dikkat çekici gelişmeler var. Yeni cihaz, 12 saate kadar Wi-Fi bağlantı, 13 saate kadar video, 49 saate kadar müzik dinleme performansı sunuyor. Ayrıca cihazın kablosuz şarj olma özelliği de mevcut. 

Son olarak bahsedeceğimiz konu ise depolama alanı. Yeni cihazlar 32, 64 ve 128 GB’lık seçenekleriyle 10 Nisan’da satışa sunulacak. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)