Pokemon GO‹da En Çok Rastlanan Hatalar ve Çözümleri

Pokemon GO’da En Çok Rastlanan Hatalar ve Çözümleri
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Çılgınca oynanan, hayran kitlesi gün geçtikçe büyüyen ve dünyaya hızla yayılan Pokemon GO oyununda kullanıcıların karşılaştıkları bazı hatalar mevcut. Ülkemizde de henüz App Store ya da Google Play Store da yer almamasına rağmen yoğun bir şekilde indirilip oynanan Pokemon GO, yaşattığı sorunlarla can sıkabiliyor. Bu yazımızda sizler için sık rastlanan Pokemon GO sorunlarına ve çözüm önerilerine yer verdik. 

Oyunu indiremiyorum

En sık rastlanan sorunlardan biri oyunun indirilmemesi. Oyun, ülkemizde henüz resmi olarak yer almadığı için Andorid kullanıcıları oyunun .apk dosyası ile oyunu indirirken, iOS kullanıcılarının ise oyunu indirebilmeleri için Avustralya, Yeni Zellenda ya da ABD ülkelerinden biri ile App Store hesabı açmaları gerekiyor. 

Bu şartları yerine getirselerde oyunu indiremediklerine dair sorun bildiren kullanıcıların sürümlerinde sorun olabilir. Android’de oyunu kurabilmek için sürümünüzün en az Android 4.4 KitKat, iOS’ta ise en düşük sürümünüz iOS 8 olmalı. 

Sunucu hatası alıyorum

En sinir bozucu ve çok rastlanan hatalardan biri de sunucu hatası almak. Oyun sırasında ansızın beliren sunucu hatası nedeniyle oyunda başarısızlık söz konusu olabiliyor. Oyunun geliştiricisi Twitter üzerinden bu hataların giderilmesi için yoğun olarak çalıştıklarını iletti. Bu kadar ilgi gören, resmi olarak bulunmadığı ülkelerde bile milyonlarca indirmeye ulaşan bir oyun için sunucu hatası da doğal bir durum oluyor. Oyun sırasında sizi çileden çıkaran böyle bir hata ile karşılaşmamak için çözüm ise; Trainer hesabı ile değil Google hesabıyla giriş yapmak. Trainer hesabınızdaki verilerin silinmesini göze alıyorsanız bu çözümü deneyebilirsiniz. Aynı zamanda http://cmmcd.com/PokemonGo/ adresinden aktif sunucuları takip edebilirsiniz. 

Oyun sırasında ses bozuk çıkıyor

Bu hata ile karşılaşıyorsanız kullandığınız bluetooth cihazına dikkat etmeniz gerek. Çünkü bu hatanın üçüncü parti bluetooth cihazların telefona bağlanmasından kaynaklı olduğu söyleniyor. 

Pil inanılmaz çabuk tükeniyor

Sürekli GPS açık olarak oynanan bir oyun olduğundan elbette ki bataryanızda hızlıca boşalacaktır. Bu sorunu en aza indirgemek için, ekstra pil tüketen gereksiz uygulamaları kapatabilir, telefonunuzu düşük pil moduna alabilirsiniz. Aynı zamanda oyun sırasında Bluetooth’u da kapatmanız pil ömrüne yarar sağlayacaktır. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)