Pokemon Go Nedir, Nasıl Oynanır?

Pokemon Go Nedir, Nasıl Oynanır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Pokemon Go Nedir?

Nintendo ve Niantic şirketlerinin ortak yapımı olan Pokemon GO, 722 Pokemon karakterininin telefonların kameraları ile yakalanmaya çalışıldığı bir oyundur. Oyun gerçek zamanlı olarak konum kullanmaktadır. 

Pokemon Go Nasıl Yüklenir?

Oyun, uygulama marketlerinde şimdilik Yeni Zelanda, Avustralya ve ABD'de indirilebilir durumda. Ancak iOS ve Android yüklü telefonlarınıza indirip, kurabilmeniz mümkün. Android işletim sistemli bir telefon kullanıyorsanız APK’sını indirip kurmanız yeterli. iPhone kullanıyorsanız yeni bir AppStore hesabı ile Yeni Zelenda, Avustralya ya da ABD ülkelerinden birini seçmeniz yeterli.

Oyuna nasıl giriş yapılır?

Oyuna giriş yapabilmeniz için bir Google hesabınızın olması ve bu hesabınızla yetki vermeniz yeterli.

Pokemon Go Nasıl Oynanır?

Oyuna Google hesabınızla giriş yaptıktan sonra konum bilgilerini açarak yürüdüğünüz ya da gittiğiniz yerlerde oyuna giriş yapmanız gerekmektedir. Öncelikle karakter oluşturmanız gerekiyor. Sonrasında Nearby menüsünde yakınınızda olan Pokemonları görebilir ve gezintiye başlayabilirsiniz. Bu menüde Pokemonların altındaki 1 adım çok yakın olduğunuzu, 2 adım yaklaştığınızı, 3 adım ise size uzak olduğunu gösterir.

Yakalayabileceğiniz mesafede bir Pokemon varsa ekranınızda görebilir ve dilerseniz bildirim olarak da alabilirsiniz. Yakalamak istediğiniz Pokemonu seçin ve elinizdeki Poke toplarını atarak isabet ettirmeye çalışın. 

Pok Ball / Poke Top Nedir?

Oyuna başladığınız andan itibaren pokemon yakalamak için kullanacağınız toplardır. Yakalamak istediğiniz Pokemonun üzerine geldiğinizde daire içinde bulunan renklere bakmanız gerekiyor. Bu renk Yeşil ise kolay yakalanabilen Pokemon, sarı ise orta seviye, kırmızıyla zor yakalanan Pokemon anlamına geliyor.

PokeStop Nedir?

Bu alanlar genellikle Poketop ve kuluçkaya yatırmak için yumurta bulabileceğiniz alanlardır. Oyun başladığında belirli bir Poketop ile başlıyorsunuz. Toplarınız bittiğinde ise oyuna devam edebilmek için PokeStop’ları ziyaret etmeniz gerekecektir.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)