Periscope aracılığı ile Twitter‹da Nasıl Canlı Yayın Yapılır?

Periscope aracılığı ile Twitter’da Nasıl Canlı Yayın Yapılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Canlı yayın furyası günden güne artıyor. Artık ünlü ünsüz herkes farklı birçok uygulamayı kullanarak canlı yayın yapıyor. Hatta artık bu uygulamalar sayesinde haber kaynakları bile halka inmiş durumda. Canlı yayın uygulamaları arasında oldukça popüler olanlardan biri de Twitter’ın uygulaması olan Periscope. Her ne kadar Twitter uygulaması olsa da, Periscope ile yapılan canlı yayın ile Twitter canlı yayını farklılık gösteriyor. 

Bu yazımızda bu iki uygulamadaki canlı yayını ayrı ayrı ele alıyoruz. 

Periscope canlı yayını nasıl yapılır?

İlk olarak uygulamada üyeliğinizin olması gerek. Üyelik için Twitter hesabınızı ya da telefon numaranızı kullanabilirsiniz. Artık canlı yayın için hazırsınız demektir. Canlı yayın için Periscope sizden kamera, mikrofon ve konum izinleri isteyecek, bunları onaylamanız gerek. Bu izinleri kabul etmezseniz canlı yayın yapamazsınız.

Periscope’un ana ekranı açıkken, en alt bölümde yer alan  fotoğraf makinesi ikonuna tıklayarak canlı yayını başlatabilirsiniz. Bu aşamadan sonra karşınıza çıkan ekranda canlı yayınınıza isim vermeniz istenir. Canlı yayını isimlendirdikten sonra “Canlı yayına geç” butonuna dokunarak canlı yayını başlatmış olacaksınız. 

Twitter canlı yayını nasıl yapılır?

Yazımızın başlığında Periscope aracılılığı ile Twitter canlı yayını diye belirtmemizin nedeni aslında Twitter’ın Periscope alt yapısını kullanarak canlı yayın gerçekleştiriyor olması. Twitter’da canlı yayın yapabilmek için öncelikle yeni bir tweet oluşturma sayfasına gitmelisiniz. Sonrasında karşınızda açılan sayfanın altında mavi bir kamera işareti ile “Canlı” ikonunu göreceksiniz. Bu butona bastığınızda Periscope alt yapısı sayesinde bir canlı yayın başlatmış olacaksınız. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)