Mobil Veri/İnternet Paketiniz Hızlı Bitiyorsa Ne Yapılmalı?

Mobil Veri/İnternet Paketiniz Hızlı Bitiyorsa Ne Yapılmalı?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

3G paketinizi en verimli şekilde kullanmanın yolları:
Öncelikle günlük e-posta gönderim ve alımlarınızı, oyun için ayırdığınız veriyi ve diğer internet hizmetlerinde ne kadar veri harcadığınızı yaklaşık olarak hesaplamalısınız. İhtiyacınız olandan fazla paket almak da az paket almak da tehlikeli. Fazla paket boşa verilen fazla para demektir. Gereğinden az alınan paket de, paket dışı kullanımlar nedeniyle faturanızı kabartabilir.  Paket dışı ücretleri ne yazık ki daha fazla. 

İnternet paketinizi daha verimli olarak kullanmak için bir takım uygulamalar da bulunuyor. ‘My Data Plan’ uygulaması en uygun uygulamalardan birisi. iOS için   ‘Ayarlar’-’Hücresel’ bölümüne giderek ‘Hücresel Veri’ özelliğini kapatırsanız mobil cihazınız sadece WiFi üzerinden veri akışını sağlayacaktır. Android cihazlarda ise, ‘Ayarlar’-’Veri Kullanımı’ bölümünden veri kullanım miktarınızı ayarlayabilirsiniz.

Mümkün olduğunca Wi-Fi kullanın. Ev ve işyerinizde muhakkak Wi-Fi kullanıyorsunuzdur fakat artık dışarda da Wi-Fi bağlantısına ulaşmak çok kolay. Neredeyse tüm kafe ve restoranlarda, Wi-Fi hizmeti artık mevcut. 

Ziyaret edeceğiniz Web sitelerin mobil olanları tercih etmeniz de önemli bir etken. Çünkü bilgisayarlar için hazırlanmış siteler mobil cihazınız için fazla yük oluşturacağından kotanız olumsuz etkilenecektir. 

Opera Mini gibi daha az kota kullanan tarayıcıları tercih etmeniz de yerinde olacaktır. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)