LTE Nedir?

LTE Nedir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

LTE, uzun adıyla Long-Term Evolution, yani uzun vadeli evrim nedir? Dördüncü nesil kablosuz iletişim ağlarına verilen genel isim 4G iken, Türkiye’de  4G'nin daha gelişmiş bir sürümü olan  LTE Advanced kullanılacağı için, 4G yerine 4.5G kavramı kullanılıyor. 4.5G diye nitelendirilen bu teknoloji ne işe yarıyor? 3G’yi çok daha ileri bir seviyeye taşıyan LTE teknolojisi mobil hayatımızda nasıl değişiklikler yaratır?

Tüm bu soruların cevabı bu yazımızda!

LTE tamamen IP tabanlıdır ve böylece IP tabanlı bir bağlantının yapabildiği her işlemi yapar. 3G’ye göre çok daha hızlı olan LTE teknolojisinin şu ana kadar yapılan testlerde indirme hızı 5 ile 12 Mbps arasında, yükleme hızı ise 2 ile 5 Mbps seviyelerine ulaşmış bulunuyor. LTE hızının teorik olarak 300 Mbps, hatta  özel çalışmalarla 450 Mbps'e kadar erişilebiliyor. Operatörlerin LTE teknolojisini tercih etmelerinin nedeni hem daha hızlı hem de az maliyetli oluşu.

LTE ile gelen en önemli yeniliklerden biri ise MIMO teknolojisi.  MIMO teknolojisi sayesinde baz istasyonlarında çoklu anten kullanılabilecek. Şebeke ile çok daha sık ve daha kuvvetli bağlantılar kurabilmek için geliştirilen MIMO, şebekenin sinyal seviyesini oldukça güçlendirmiş olacak. 

LTE teknolojisini ülkemizde kullanmaya başlayacağımız tarih ise 1 Nisan 2016. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)