Kulaklık Modunda Kalan iPhone Nasıl Düzeltilir?

Kulaklık Modunda Kalan iPhone Nasıl Düzeltilir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

iPhone kullanıcılarının sıklıkla karşılaştıkları sorunlardan biridir cihazın kulaklık modunda kalması. Cihaza takılı olan kulaklık bazen çıkarılsa da iPhone’un hoparlöründen ses gelmeyebilir. Bu durumda iPhone’unuz kulaklık modunda kalmış olabilir. Bu durumla karşılaşanlara destek olmak amacı ile bu yazımızı yazdık. 

Kulaklığın çok hızlı bir şekilde çıkarılması, kulaklığın cihaz hala işlem yaparken çıkarılması, kalitesiz  markaların kullanılması gibi durumlar cihazınızın kulaklık modunda kalmasına sebep olabilir. Telefonunuz teknik servise götürmeden önce belirttiğimiz adımları denemenizde yarar var. 

-Öncelikle çok basit bir yöntem olan ilk yöntemi deneyin: Kulaklığınızı birkaç kez takıp çıkarın. Çünkü iOS cihazınızın, düşük de olsa kulaklığınızı çıkardığınızı algılamama durumu var. 

-Orijinal EarPods’lardan farklı olarak satın aldığınız bir kulaklığı kullanıyorsanız, sorun onda olabilir. Bu nedenle orijinal bir kulaklığı takıp çıkarmayı deneyin. 

-Cihazınızı yeniden başlatın. Bu durum birçok sorunda işe yarabiliyor.

-Kulaklık girişindeki pislik de yaşadığınız bu soruna yol açabilir. Bu nedenle kulaklık girişini bir iğne ya da kürdan yardımı ile temizlemeyi deneyin.

-Cihazı DFU moda alıp iOS’u güncellemeyi deneyin. Bu işlem sonunda jealbreak’li sistem dosyaları yerine orijinal sistem dosyaları geri gelecek.

-Tüm bu adımlar sorununuzu çözmediyse teknik servisten başka çare kalmamış demektir. Vakit kaybetmeden size en yakın yetkili servisi ziyaret etmelisiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)