Jailbreak Nedir? iPhone‹a nasıl yapılır

Jailbreak Nedir? iPhone’a nasıl yapılır
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Herkesin bildiği gibi iOS dış saldırılara mümkün olduğunca kapalı olan bir işletim sistemi. Bu da onu oldukça güvenli yapıyor ancak iOS kullanıcılarının da birtakım özgürlüklerini kısıtlıyor tabi. Jailbreak işlemi iOS kullanıcılarına, App Store’da yer almayan uygulamaları da indirip kullanabilme ve telefonu daha da kişiselliştirme imkanı sağlıyor. 

Jailbreak’in tutkunları var diyebiliriz. iOS’tan vazgeçemeyen ama daha kişisel ve özgür bir kullanım sağlamak isteyen kullanıcılar Jailbreak işleminden de vazgeçemiyor. Bu yazımızda iOS 9.2 ve iOS 9.3.3 için Jailbreak işlemi nasıl yapılır bundan bahsedeceğiz. 

iOS 9.2 ve iOS 9.3.3 sürümleri için de Jailbreak aracı yayınlandı. Ancak şu an için ne yazık ki sadece Çince sürümü mevcut. Çince bilmeyenler yazımızı okuyarak rahatlıkla Jailbreak yapabilecektir. 

Adım adım Jaillbreak nasıl yapılır?

Öncelikle Jailbreak aracını indirmek için tıklayın. 

Windows işletim sistemi olan bir bilgisayarda Jailbreak aracını "Yönetici Olarak Çalıştır" şeklinde açın.

iPhone’da Ayarlar>iCloud yolunu izleyerek "iPhone'umu Bul" özelliğini kapatın. Sonrasında şifrenizi kaldırın.

iPhone’unuzu bilgisayara bağlayın ve Jailbreak aracını çalıştırın. Ekranın ağ altında sırayla bulunan bölümlerden aşağıdaki resimde gördüğünüze tıklayın. 

Bu işlemin ardından iPhone’unuza gönderilen profili Apple ID'nizi girerek yükleyin. Sonrasında iPhone’un ana ekranında çıkan PP uygulamasına tıklayın. Uygulama açıldığında aşağıdaki resimde görünen bölüme tıklayın. 

Uygulama ekranında bulunan daireye tıklayın. Bu işlemden sonra tuş kilidi yapın. Telefonunuz yetersiz depolama alanı uyarısı verse de bunu görmezden gelin. Daha sonra uygulamadan bir mesaj gelecek. Mesajı açın.

Bu aşamadan sonra telefonunuz kendiliğinden yeniden başlatılacak. Telefon açıldıktan sonra ana ekranda Cydia uygulamasını göreceksiniz. Uygulamayı açın ve Repo’ları güncelleyene kadar bekleyin. Böylece Jailbreak işleminiz tamamlanmış olacak. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)