İyi Fotoğraf Çeken Telefonlar Hangi Özellikleri Sayesinde Anlaşılır?

İyi Fotoğraf Çeken Telefonlar Hangi Özellikleri Sayesinde Anlaşılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

En iyi ve en kaliteli fotoğraf çeken telefonlara sahip olmak istiyorsunuz. Peki, bu telefonlar nasıl seçilmeli?

En çok yapılan hata, sadece yüksek megapikselli telefonları tercih etmek oluyor. Eğer kaliteli fotoğraf çeken bir telefonunuz olsun istiyorsanız sadece megapiksele aldanmamanız gerekiyor. 

Yüksek megapikselli telefonlar, fotoğrafları kırptığınızda da görüntünün korunmasını sağlarlar. Ancak çok yüksek megapikseller her zaman en iyi kalite demek değildir. 

Odaklama da fotoğraf çekiminde oldukça önemlidir. Sabit odak, genelde kameralı ve ucuz olan her telefonda bulunur. Tahmin edersiniz ki, sabit odakla  kaliteli fotoğraflar elde edemezsiniz. Tam odaklı telefonlar ise elbette ki sabit odaklılara göre iyi fotoğraf çeker fakat yakın çekimlerde ne yazık ki başarısızdır.  Otomatik odaklama yapabilen telefonlar ise odaklama konusunda en iyileri. Genel olarak yüksek fiyatlı telefonlarda bu odaklama bulunur. Yakın çekimlerde de oldukça başarılıdır. Bu nedenle akıllı telefon seçerken odak konusuna dikkat etmelisiniz. 

Flaş konusuna değinecek olursak ne yazık ki bir çok telefonda LED flaş kullanıldığını söylemek zorundayız. Nedir bu LED flaş?

LED flaş alsında flaş değildir. Sadece LED ışıktır. Karanlık ortamlarda ışığı arttırmaya yarar. Ancak flaş, kaliteyi arttıran bişey olduğu halde LED flaş bazen fotoğrafları çok daha kötü hale getirebiliyor. 

Çok az sayıda telefonda bulunan Xenon flaş ise gerçek bir flaş gibi çalışır. LED flaşlara göre çok daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar. 

Kameranın ekstra özellikleri de oldukça önemli. Her ne kadar eğlencelik gibi görünseler de bazı özellikler çok işinize yarayabilir. “En iyi fotoğraf modu”, “Çoklu çekim”, “HDR çekim” bunlardan bazıları.

Kameranın lensi de fotoğraf kalitesini etkiler. Alacağınız telefonun lens kalitesini de araştırmalısınız. 

Akıllı telefonlar gelede gün ışığında harika işler çıkartırlar. Bu nedenle az ışık performansı da iyi olan bir telefonu tercih etmeniz, size günün geri kalan zamanlarında da iyi fotoğraflar çekme şansı sunacaktır. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)