İyi Bir Vlog İçin Telefonunuzda Bulunması Gereken Özellikler

İyi Bir Vlog İçin Telefonunuzda Bulunması Gereken Özellikler
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Akıllı telefonlar günümüzde hepimizin bildiği için fotoğraf ve video çekme aracı. Üstelik neredeyse fotoğraf makinelerinin yerini aldılar. İyi bir fotoğraf ya da video çekimi yapan telefonunuz varsa ve bir profesyonel fotoğraf tutkunu değilseniz, telefonla fotoğraf ve video çekmek hem daha hızlı ve kolay hem de taşıması da oldukça basit. Yani, Her an her yerde video ve fotoğraf çekme alışkanlığı bizleri küçük birer cihaz olan akıllı telefonlara yönlendiriyor.

Bu yazımızda iyi bir vlog yapabilmeniz için telefonunuzda hangi özelliklerin olması gerektiğini sizlerle paylaşalacağız. 

Vlog nedir?

Periscope, Facebook ve Instagram gibi canlı yayın yapılabilen sosyal medya platformları popülerleştikçe, akıllı telefonlar ile yapılan video kayıtların yanı sıra canlı yayınlar da artmaya başladı. Günümüzde oldukça popüler olan Vlog ismi video ve blog kelimelerinin birleşimi. Sadece yazarak bilgi, tecrübe ve bunun gibi paylaşım yapan bloggerlar bugün artık video ile aynı şeyi gerçekleştirip vlogger olarak karşımıza çıkıyor. Günden güne gelişen sosyal medya ile birlikte vlog ve canlı yayın kullanımı git gide artarak çılgınlık seviyesine ulaşıyor. 

Vlog için telefonunuz hangi özellikleri taşımalı?

Eğer akıllı telefonunuz ile vlog çekecekseniz öncelikle telefon kamerasının geniş açılı olması gerekiyor. Böylece çok daha güzel ve geniş açılı görüntüler alabilirsiniz. Düşük ışıklarda da  oldukça iyi ve net sonuçlar vermesi de işinizi her ortamda kolaylaştırır. Telefonun sahip olduğu dijital görüntü sabitleme özelliği de size video çekimi sırasında avantaj kazandıracaktır. Böylece çekim sırasındaki titremeler en aza inecektir. Ses kayıt özelliklerinin önemi de videoda bulunacak ses için çok önemli. Yüksek kaliteli ses kayıt özellikleri ortam sesini azaltarak sizin sesinizi net bir şekilde kayda alan telefonlar vlog için önem taşıyor. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)