İthalatçı Garantisinin ve Distribütör Garantisinden Farkı Nedir?

İthalatçı Garantisinin ve Distribütör Garantisinden Farkı Nedir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Elektronik cihaz, özllikle de telefon alırken muhakkak karşılaştığınız ibareler vardır. E-ticaret sitelerinde ya da bazı mağazalarda ithalatçı garantili ya da distribütör garantili terimlerini duymuşsunuzdur.

Telefon alırken elbette ucuz alabilmenin yollarına başvuruyoruz. Bazen piyasanın çok altında değerle satılan telefonlara rastlıyoruz. Telefon 2. El ya da taklit değilse bu fiyat değişimine neden olan garanti kapsamı olabiliyor. Fiyat araştırması yaparken özellikle garanti kapsamının “Türkiye garantili”, “Distribütör garantili”, “İthalatçı garantili” ya da “Paralel ithalat” şeklinde ifade edilişine rastlarız.

Bu nedenle bu terimlerin anlamını bilmek ve telefon alırken bu konuya dikkat etmek de yarar var.

Peki bu terimler ne anlama geliyor? İthalatçı garantisi ve distribütör garantisi arasındaki farklar neler?

Distribütör ya da Türkiye garantili ne anlama gelir?

Bu ibarenin yer aldığı garanti kapsamı, markanın ülkemizde resmi olarak satış yaptığı ve sattığı ürüne de resmi olarak destek verdiği anlamına gelir. Örnek olarak Samsung marka bir cihaz aldığınızda, herhangi bir sorun durumunda Samsung yetkili servisi sizin muhattabınız olacaktır. Distribütör garantili telefonlar risksiz alışveriş sunar diyebiliriz.

İthalatçı garantili ne anlama gelir?

İthalatçı garantili cihazlar bazen bilindik bir marka ya da herhangi bir perakende firması tarafından, uygun ücretle satılan herhangi bir ülkeden belirli adetlerle getirilen cihazlardır. İthalatçı firma yurtdışından uygun fiyata aldığı ve kendi imkanları ile ülkemize getirdiği telefonları dolayısı ile distribütörden çok daha düşük fiyata satabiliyor. Bu durumda örneğin; Samsung marka cihazın garantsinden Samsung değil, ithalatçı firma sorumludur. Yani herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda Samsung muhattabınız olmayacak ve destek vermeyecektir.

Paralel ithalat ne anlama gelir?

Paralel ithalatta ise telefon genelde şahıs tarafından yine yurtdışından getirilir. IMEI numarası doğrulatılmış ya da doğrulanmadan satışa sunulan cihazlardır. Bu yolla getirilen cihazlar hiçbir garanti desteği bulunmaz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)