İstenmeyen Numaraları Engelleyin

İstenmeyen Numaraları Engelleyin
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Mağazalardan, pazarlamacılardan, tur şirketlerinden hatta dolandırıcılardan ve bunun gibi daha birçok konuda, cep telefonu kullanan istisnasız herkes mesaj ve çağrı alıyor. Bu durum her ne kadar kanunen yasaklanmış olsa da firmalar bu yasağı pek de dikkate almadı. 

Hemen her gün istenmeyen numaralardan 4-5 kez mesaj veya çağrı alır hale geldik. Peki bu durumdan kurtulmanın bir yolu yok mu? Elbette var. Bu yazımızda, Truecaller uygulaması ile istenmeyen numaralara nasıl “son” verilir sizlerle paylaşacağız. 

Bünyesinde 2 Milyar telefon numarası bulunduran bir veri tabanı kullanan Truecaller uygulaması, Türkiye için 600 bin istenmeyen numara tespit etti. Uygulama, gelen çağrının istenmeyen bir numara olup olmadığını anında ekranda gösteriyor. Siz de dilerseniz çağrıyı açmayabiliyor, otomatik meşgule düşürebiliyor ya da uygulama sayesinde çağrıyı size ulaşmadan engelleyebiliyorsunuz. 

Ayrıca, Truecaller’ın veri tabanında yer almayan yeni bir istenmeyen numara ile karşılaşırsanız bunu uygulamaya rapor edebilir ve kendi istenmeyen numaralar listenize ekleyebilirsiniz. 

Truecaller nasıl kullanılır?

Öncelikle Truecaller uygulamasını indirin. (https://www.truecaller.com/tr/download) Açılan sayfada cihazınıza uygun olanı seçebilirsiniz. Uygulamayı indirebilmeniz için uygulama izinlerinden rehberinize ulaşımı onaylamanız gerekecek.

Uygulamada; “İstenmeyen” alanında “En Çok Engellenenler” kısmı yer alıyor. “Şimdi Güncelle” butonunu kullanarak bu listedeki numaraları engelleme listenize toplu bir şekilde alabilirsiniz. Dilerseniz bu kısma yeni numara da ekleyebilirsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)