iPhone‹unuz Şarjı Olduğu Halde Kapanıyorsa Yapmanız Gerekenler

iPhone’unuz Şarjı Olduğu Halde Kapanıyorsa Yapmanız Gerekenler
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

iPhone’un en can sıkan problemlerinden biri de şarjı olduğu halde bir anda kapanması. Bu durum elbette ki kullanıcıların oldukça sinirini bozuyor. Üstelik bahsettiğimiz şarj seviyesi %50 veya üstü. Yani şarj oldukça doluyken telefonun kapanmasından bahsediyoruz. Bu sorunla karşılaşanlar çok olmasa da konuya değinmekte yarar gördük. Peki bu problemin çözümü var mı? Varsa nedir?

Yazılım güncellemesi yapın

Pil sorunları her ne kadar donanımsal olsa da bazen yazılımsal olarak da sorun oluşturabiliyor. Öncelikle cihazınız için yeni bir güncelleme olup olmadığını kontrol edin. Bunun için; Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu izleyebilirsiniz. Var olan iOS sürümünde yeni bir güncelleme görüyorsanız güncellemeyi indirmenizi öneririz. Bu durum sorununuzu çözebilir. 

Pil kalibrasyonu yapın

Pil kalibrasyonu işe yaracağını düşündüğümüz yöntemlerden biri. Pil kalibrasyonu yapmak için iPhone’unuzu şarjı 0 olana kadar kullanın ve kendi kendine kapanmasını bekleyin. Şarjı sıfırlanıp kapandığında, telefonunuzu kapalı bir şekilde %100 olana kadar şarj edin. Bu süre boyunca telefonunuzu şarjdan hiç çıkarmayın ve asla kullanmayın. 

iPhone’unuzu DFU moduna alın

Bu modu çalıştırmak için telefonunuzu bilgisayara bağlayın ve iTunes’un açılmasını bekleyin. Sonrasında; uyku ve ana ekran tuşlarına aynı anda 10 saniye süreyle basılı tutun. Bu durumda bilgisayarınızın ekranında “iTunes kurtarma modunda bir iPhone tespit etti” şeklinde bir uyarı göreceksiniz. Bu aşamadan sonra mod aktif olacaktır. 

Ancak tüm bu yöntemler işe yaramaz ve telefonunuz şarjı olduğu halde kapanmaya devam ederse, yapmanız gereken telefonunuzu Apple servisine götürmek olacaktır. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)