iPhone‹nunuzu Daha Güvenli Hale Getirin

iPhone’nunuzu Daha Güvenli Hale Getirin
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Son derece güvenli olduğu bilinen iOS işletim sistemine sahip iPhone’unuzu yapacağınız ve dikkat edeceğiniz birkaç madde ile daha da güvenli hale getirebilirsiniz. Şu konulara dikkat ederek iPhone’nunuzun güvenliğini arttırabilirsiniz;

Kurulum anındaki şifre

iPhone kurulumunu yaparken telefonunuzu korumak adına girdiğiniz şifreyi sadece rakam ya da harf yerine hem rakam hem de harften oluşacak şekilde belirleyebilirsiniz.

Kilit ekranındaki bilgiler

Ekran kilidindeki e-posta ve mesaj gibi kişisel bilgilerin yer aldığı özellikleri kapatarak bu bilgilere kolayca erişilmesini engelleyebilirsiniz.

Kilit ekranında gösterilecek bildirimler

Kilit ekranında içerikle ilgili bildirimlerin kısıtlanması için Ayarlar - Bildirimler menüsüne girip Önizleme seçeneğini “asla gösterilmesin” olarak seçerek gelen bildirimlerin kilit açılmadan gösterilmesini engelleyebilirsiniz.

Siri’nin kilit ekranında çalışması

Siri’nin kilit ekranında çalışmasını ve Hey Siri ile başlatılmasını engellemelisiniz. Ayarlar - Siri menüsünde bu iki seçeneği devre dışı bırakın.

Uygulamaların izinleri

Kullandığınız uygulamalar alakasız izinler istiyorsa bunları düzenleyebilirsiniz. Ayarlar - Gizlilik menüsünden uygulamaların izinlerini kontrol edebilir ve düzenleyebilirsiniz.

İki aşamalı doğrulama

İki aşamalı doğrulama kullanarak Apple kimliğinizin için ekstra bir güvenlik sağlayabilirsiniz. Ayarlar - Parola menüsünü ziyaret ederek iki adımlı doğrulama özelliğini aktifleştirebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)