iPhone‹da Video Kesme İşlemi Nasıl Yapılır?

iPhone’da Video Kesme İşlemi Nasıl Yapılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Videolu içerikler özellikle sosyal medya hesapları ve sohbet uygulamaları içerisinde oldukça fazla tercih ediliyor. Telefonunuzda kayıtlı bir videoyu Instagram hikayesi ya da normal Instagram gönderisi için süre açısından uyumlu hale getirmek isteyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken videoda kesme yani kırpma işlemi yapmak.

Akıllı telefonunuzla çektiğiniz videoları bilgisayar ortamında düzenlemeniz mümkün, bunun için farklı basit ya da daha kompleks yazılımlardan faydalanabilirsiniz. Ancak iPhone‘da da video kesmek ve video kırpmak için yararlanabileceğiniz araçlar mevcut. Bu işlemleri yapmak için bir bilgisayar şart değil. Bilgisayarınız olmadan da iPhone’nunuzda video kırpabilirsiniz.

iPhone’da Video kırpmak

-iOS işletim sistemindeki Photos / Fotoğraflar uygulamasını açın ve düzenlemek istediğiniz videoyu bulun.

-Videoyu seçin ve arayüzde sağ üst kısımda bulunan Edit / Düzenle butonunu kullanın.

-Film rulosundan videonun başlangıç noktasını belirleyin.

-Yine sürükleme hareketiyle videonun sonlanmasını istediğiniz noktayı belirleyin.

-Play / Oynat butonuna dokunarak videonun ön izlemesini gerçekleştirebilir, videoyu yeni bir dosya olarak kaydetmek için Done / Tamamlandı butonuna dokunabilirsiniz.

iPhone’nun bu özelliğini kullanmak istemiyorsanız App Store’da farklı video kırpma / video crop uygulamalarını kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)