iPhone‹da Önbellek Nasıl Temizlenir?

iPhone’da Önbellek Nasıl Temizlenir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

iPhone kullanıcısı olarak App Store’dan indirmiş olduğunuz uygulamaları kullandıkça, bu uygulamaların önbellek dosya boyutları da artış gösteriyor. Örneğin iOS işletim sistemi, Android gibi açık kaynak kodlu olmadığı için kullanıcıların sistem dosyalarına erişimi de kısıtlanmış oluyor.  Bu nedenle de önbellek dosyaları direkt olarak silinemiyor. 

Peki bu uygulamaların önbellek dosyalarını silerek cihazınızda nasıl yer açacaksınız? Bu yazımızda size bu konuda yardımcı olmayı amaçlıyoruz.

iPhone üzerinden silemediğiniz önbellek dosyalarını bilgisayar üzerinden silin

-Macgo iPhone Cleaner programını ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirin ve kurun.

-İndirmiş olduğunuz Macgo iPhone Cleaner programını kurduktan sonra açın. iPhone’nunuzu bilgisayara bağlayın. Program bu durumda iPhone’u görecektir. 

-Macgo iPhone Cleaner açılırken “Scan Your iPhone” diye bir seçenek göreceksiniz. Öncelikle bu seçeneğe tıklayarak cihazınızı taratın.

-Tarama işlemi tamamlandıktan sonra sol tarafta, her uygulamanın önbellek dosyalarının her birinin ne kadar yer kapladığını ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz. Bu alandan önbelleğini silmek istediğiniz uygulamaları seçin.

-Silmek istediğiniz uygulamaları seçtikten sonra “Clean Your iPhone” seçeneğine tıklayın. Bu işlemden sonra cihazınızda kullanımınıza göre olmak üzere yaklaşık 500 MB ile 1 GB arasında değişen bir önbellek dosya temizliği gerçekleşmiş olacak. 

-Son olarak tüm işlemler tamamlandığını da telefonunuzu kapatıp açın.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)