iPhone‹da Ekran Videosu Nasıl Çekilir?

iPhone’da Ekran Videosu Nasıl Çekilir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

iPhone’da ekran videosu kaydetmek sanıldığı kadar da zor değil. Öncelikle şunu belirtelim ki; ekran videosu kaydı için Jealbreak işlemi de gerekmiyor. Birçok Apple kullanıcısı özellikle bu konuyu merak ettikleri için vurgulamak istedik. Herkes telefonuna Jealbreak işlemi uygulamak istemiyor çünkü. 

Jealbreaksiz, oldukça kolay bir şekilde nasıl iPhone ekran kaydı yapabilirsiniz? Yazımızda bu konuya yer verdik ve mümkün olduğunca açık şekilde anlatmaya çalıştık. 

iPhone ekran kaydı yapabilmek adına iPhone ve iPad’inizin iOS 8 ya da üstü bir versiyona sahip olması gerekiyor. Bununla birlikte, Mac OS X’in de 10.10 Yosemite ya da daha üst sürüme sahip olması gerek. Anlatacağımız bu ekran kaydetme yönteminin sadece Mac bilgisayarda çalıştığını da belirtelim.  Ekran kaydı yapabilmek için bilgisayarınızda QuickTime Player yüklü olmalı.

Birinci adım

iPhone ya da iPad’inizi bilgisayara bağlayın. Bu işlemden sonra ekrana iTunes penceresi çıkacak. Bu pencereyi kapatın. 

İkinci adım

Akıllı cihazınızı bilgisayara bağladıktan sonra yapmanız gereken şey Quick Time Player’ı çalıştırmak. Program çalıştığında kaynak dosya seçmenizi isteyecek, bu kısımdan “New Movie Recording” seçeneğini seçin. Bu aşamadan sonra siyah bir ekran olan video kaydetme ekranı açılacak. 

Son adım

Siyah ekranın alt kısmında bulunan aşağı yönündeki oka tıklayın ve kayıt yapmak istediğiniz cihazınızı seçin. Bu aşamadan sonra kayıt botonuna tıklayarak kayıt işlemini başlatabilirsiniz. Bu durumda iPhone ya da iPad cihazınız ile yaptığınız herşey bağlı olunan bilgisayara kaydedilecektir. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)