iPhone X İçin Kolay Kullanım Sağlayan Kısayollar

iPhone X İçin Kolay Kullanım Sağlayan Kısayollar
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Apple’ın 10. yıla özel olarak geliştirdiği iPhone X, Türkiye’de satışa sunuldu. Bu yazımızda iPhone X’i daha keyifli ve kolay kullanılabilir bir hale getiren özel parmak hareketlerini ve kısayolları paylaşacağız.

Ana ekrana dönmek

iPhone X öncesindeki tüm modellerde ana ekrana dönmek için Home tuşuna basmak gerekiyordu. Ancak iPhone X’de Home tuşu olmadığı için ekranın en altında beliren ince çizgiden parmağınızı yukarı kaydırarak ana ekrana dönebilirsiniz.

Uygulamalar arası geçiş

Uygulamalar arasında geçiş yapmak için ana ekrana dönmek için yaptığınız hareketin başlangıcındaki gibi parmağınızı ekranın en altından orta kısmına doğru kaydırıp, Uygulama Değiştirici gelene kadar bekliyorsunuz.

Arkaplandaki uygulamaları kapatmak

Parmağınızı ekranın en altından orta kısmına doğru kaydırıp, bir süre bekledikten sonra uygulamalar arası geçiş ekranına eriştiğinizde bu ekranında kapatmak istediğiniz uygulama kartına kırmızı çizgi işareti çıkana dek basılı tutuyorsunuz.

Denetim merkezi açmak

Denetim Merkezi’ne Pil göstergesinin olduğu sağ taraftan aşağı kaydırma hareketi yaparak ulaşabilirsiniz.

iPhone X’de Siri’yi açmak

Yan düğmeye (Açma/Kapatma) basılı tutmanız yeterli. Ayrıca dilerseniz “Hey Siri” komutuyla eller serbest olarak da aktive edebilirsiniz.

iPhone X’i kapatmak

Yan düğmeye ses butonlarıyla birlikte basılı tutup ekrandan seçerek iPhone X’i kapatabilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)