iPhone ve iPad‹e Virüs Bulaşır mı, Virüs Nasıl Bulunur?

iPhone ve iPad’e Virüs Bulaşır mı, Virüs Nasıl Bulunur?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Geçtiğimiz günlerde AppStore’da XcodeGhost olayı patlak vermişti. Çin’li hacker grubu iOS için uygulama geliştirme programı olan Xcode’a alternatif olarak XcodeGhost’u geliştirmiş ve geliştirdikleri bu uygulama ile AppStore’a zararlar yazılımları içeren uygulamalar yüklemeyi başarabilmişlerdi.

WeChat ve Angry Birds gibi yüzlerce popüler uygulamayı taklit ederek AppStore’a bu zararlı yazılımları içeren uygulamaları yüklemelerinin ardından kısa sürede Apple yetkilileri durumu farketti ve bu uygulamaları yayından kaldırdı.

Bu ve buna benzer zararlı iPhone ve iPad uygulamaları sizin cihazınıza bulaşmış ve dosyalarınıza zarar vermiş olabilir mi? Bunu anlamanın kolay bir yolu var. Bu olay sonrasında Xcode adında bir iOS virüs tarama uygulaması yayınlandı. Xcode virüs tarama uygulaması zararlı yazılımlar içeren uygulamalarınızı tespit etmenizi sağlıyor. Peki bu uygulama nasıl kullanılır?

-Telefon ya da Tabletinizdeki Safari tarayıcısından şu sayfayı açın. 

-Download butonuna tıklayın.

-Xcode uygulamasını indirmeye başlamadan önce çıkan uyarıya onay verin.

-Onay işleminden sonra tarayıcınıza dönün ve Xcode uygulamasının yükleme işlemini tamamlayın.

-Yükleme işlemini tamamladıktan sonra ana ekranınızdaki -Xcode isimli uygulamayı açın ve virüs taramasını başlatın.

Bu işlemlerin ardından XcodeGhost isimli virüs iOS cihazınıza bulaşmamış ise yeşil bir onay işareti göreceksiniz. Eğer virüs bulaşmış ise cihazınızı sıfırlamanız ve cihazınıza bağlı tüm üyeliklerinizin şifresini değiştirmeniz gerekiyor.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)