iPhone ve iPad‹de Sesli Ekran Videosu Nasıl Çekilir?

iPhone ve iPad’de Sesli Ekran Videosu Nasıl Çekilir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

iOS 11 öncesinde iPhone ya da iPad’inizin ekran videosunu çekmek için bir Mac sistemine ve QuickTime Player’a ihtiyacınız oluyordu ya da AppStore’dan indirebildiğiniz uygulamalar aracılığı ile telefonunuzun ekran videosunu kaydedebiliyordunuz.

iOS 11 ile otomatik olarak kurulu gelen özellik sayesinde artık herhangi bir üçüncü parti uygulamaya ihtiyaç duymadan, direkt telefonunuzun üzerinden sesli olarak ekran videosu çekebilirsiniz. 

Ekran videosunu bir uygulama aracılığı ile değil de Control Center’daki bir ayar ile çekiyorsunuz. Bunun için öncelikle bu özelliği aktif duruma getirmeniz gerekiyor. iPhone’da ekran videosu çekmeniz için izlemeniz gereken adımlar şunlar;

-Telefonunuzun Settings/ Ayarlar menüsünü açın

-Control Center / Kontrol Merkezi seçeneğine dokunun.

-Customize Controls / Özel kontroller seçeneğine dokunun

-Sayfanın en altına inerek Screen Recording / Ekran kayıt seçeneğini bulun

-Yeşil renkli + butonuna dokunarak Denetim Merkezi’ne ekleyin. (Denetim Merkezi’nden çıkartmak için bu işlemin tersini yapabilirsiniz)

Denetim Merkezi’ne Daire içinde nokta şeklinde “Record/Kayıt” butonu eklendi. Bu butona tıklayarak sesli ekran videosu çekebilirsiniz. Kayıtlarda uygulama içi sesler ve müzikleri kullanabileceğiniz gibi kendi sesinizi de anlık olarak kaydedebilirsiniz. Bunun için kayda başlamadan önce “Microphone Audio” seçeneğini aktif duruma getirmeniz gerekiyor.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)