iPhone ve iPad‹de Restore Nasıl Yapılır?

iPhone ve iPad’de Restore Nasıl Yapılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

iOS işletim sistemini kullanan iPhone ve iPad cihazların nasıl restore edileceğini bu yazımızda anlattık. iOS işletim sistemi her ne kadar sorunsuz olsa da elbette kusursuz değil ve çok uzun kullanımlarda problemler oluşabiliyor. Bu nedenle iOS cihazınızı restore etmeniz gerekebilir. 

Yazımızın devamında restore işlemi yapılarak fabrika ayarlarına kolayca nasıl geri dönebileceğinizi ayrıntılı bir şekilde bulabilirsiniz. 

Restore işlemi öncesinde muhakkak cihazlarınızdaki tüm verileri yedekleyin. Aksi halde verileriniz geri alınamaz şekilde silinir. 

İşte adım adım restore işlemi:

Biz iPhone üzerinden anlatım yapacağız ancak iPad’inizi de bu yolları izleyerek fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. 

-iTunes’un son sürümü bilgisayarınızda kurulu olmalı. Eğer yoksa buradan indirip kurabilirsiniz. 

-iTunes’u açın ve iOS cihazınızı bilgisayara bağlayın. Böylece iTunes otomatik olarak iOS cihazı tanımlar. 

-iTunes’un sol üst kısmında yer alan “iPhone” simgesine tıklayın. 

Karşınıza çıkan pencerede “Güncellemeleri Denetle” ve “iPhone’a Geri Yükle” seçenekleri bulunacaktır. “iPhone’a Geri Yükle” seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Ancak bunu yapmadan önce iPhone ayalarına girerek “iPhone’umu Bul” seçeneğini pasif hale getirin. Ayarlar>iCloud>iPhone’umu Bul yolunu izleyerek yapabilirsiniz.

-Daha sonra az önce de belirttiğimiz gibi, “iPhone’a Geri Yükle” seçeneğine tıklayın. Bu aşamada karşınıza iPhone’u yedeklemek için uyarı çıkacak. Daha önce herhangi bir yedekleme yapmadıysanız “Yedekle” botonuna basarak istediğiniz dosyaları yedekleyebilirsiniz. 

-Yedekleme işleminin ardından “Geri yükle” butonuna tıklayın.

-Restore işlemi böylece başlamış bulunacak. Bu işlem biraz uzun sürebileceğinden iPhone’un bilgisayarla olan bağlantısını işlem boyunca kesmeyin.

-İşlem bitiminde iPhone otomatik olarak açılır ve ilk kurulum ekranı karşınıza çıkar. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)